Alla inlägg

Därför ska du handla ditt uterum nu!

Planerar du att fira midsommar i ditt nya uterum? Då är det hög tid att sätta igång. Här får du ett hum om vilket arbete som väntar, och vilken tid som krävs från idé till färdigt uterum.

Hemmabygge som är en succé även tio år senare

Bra dräng reder sig själv, tänkte Peter i Västergötland. Och byggde ett uterum efter eget huvud med egna händer, utan att ens ha en ritning. Nu har familjen njutit av husets bästa rum i mer än tio år.

Tolvslag med bubbel!

Nyår och tolvslag. Familjen Petersson och vännerna tar plats i spabadet med ett glas bubbel och tittar på fyrverkerierna. Det är tradition. Men badet används året om och har blivit en njutningsfull samlingspunkt för mamma, pappa och två barn.

En veranda blir till, del 2

Den gamla altanen är ett minne blott. Nu finns där en veranda som heter duga. Med golvvärme och Sonos-högtalare och ett matsalsbord som tar tolv personer. Det blir en god jul hos Jesper och Eva.

Varde ljus!

I mörka december sitter det extra fint med schysst utomhusbelysning. Ida Raymondson vet hur du ska göra.

Och därmed basta!

December och sibiriska vindar du hade kunnat jaga älg med. Upp med handen alla som drömmer om en egen bastu där hemma.

Krydda din dröm med inspirerande bilder på uterum!

Det är november och långt till utesäsongen. Men det är nära till drömmar. Planerar du att tillbringa stora delar av nästa ljusa halvår i ett nytt uterum? Här hittar du lite inspiration!

En veranda blir till, del 1

Jesper och Eva kände att det var dags att ta farväl av den gamla altanen och istället satsa på ett uterum. De stannade inte förrän de hade bestämt sig för ett värstingbygge med extra allt. Här får du följa deras väg till en modern veranda.

Laminat eller trä - svaren som golvar dig!

Funderar du på om ditt nya golv ska vara ett laminatgolv eller ett trägolv? Vi tog en van golvläggare till hjälp för att guida dig bland för- och nackdelar med de olika alternativen.

Varmaste filmen om coolaste uterummet!

Familjen Lindman i Viken kallar uterummet för den bästa husinvestering de har gjort. En sprakade uterumskamin gör sitt till. Kolla den här filmen och dröm dig till en varmare kall årstid!

 

Ett uterum i höstskrud

Stylisten Camilla Perez hör till dem som omfamnar hösten. Se här hur hon tagit hösten till hjälp för att göra det riktigt mysigt i uterummet.

Varma tips för dig med uterum

Höstkylan jagar några av oss bort från uterummen och in i vardagsrummen. Men allt fler vill kunna stanna längre i uterummet. Det märks hos folk som säljer kaminer. Här får du som går i kamintankar lite hjälp på vägen till värmen.

Kom in i kamin-värmen!

Bygga en kamin i ett uterum och dra skorstenen rakt genom taket i kanalplast. Låter det som en utmaning? Inte alls, för hemma hos Lotta och Micke med söner är det inte bara verklighet utan drömmen förverkligad.

Trång garderob blev stilfull förvaring

Gamla 30-talsvillor är oftast inte jättestora. Då kan man behöva tänka till lite för att optimera utrymmet. Roger och Lisbeth i Orsa byggde ett läckert mellanting av skjutdörrsgarderob och walk in closet.

Insikten om vad ett uterum gör för utsikten

Först fanns naturen, sen kom uterummet. Och uterummet gjorde naturen än mer fantastisk. Häng med till ett rum med en utsikt!

Innan frosten kommer - saker att bocka av

Sakta men säkert trillar sommaren ner i knät på hösten. Det är nu du behöver fundera på hur din trädgård och ditt hus bäst möter en ny årstid.

Se filmen om ett magiskt uterumsbygge!

Drömmer du också om ett eget uterum till våren? Låt dig inspireras av Jennie och Johan i Norrköping så länge! Vi åkte hem till dem med ett filmteam för att göra ett nedslag i ett alldeles vanligt villaområde - med en alldeles ovanligt fin uteplats.

 

Tre fina rum i en enda stuga

Trånar du också efter lite mer utrymme i hemmet? Du kanske ska göra som bloggaren Hanna Melldén Sandmark. Hon skaffade en stuga till tomten och inredde den som både gästrum, lekstuga och kontor!

Trendstefan om ett festligt växthus

Ett växthus behöver knappast bara handla om blommor och plantor med det mest närproducerade du kan tänka dig. Stefan Nilsson har precis bjudit på kräftsnapsar i sitt. Och har redan juliga planer för det.

Uterum med spansk touch i norrländsk natur!

 Kjell och Angeles Salander i Luleå har byggt ett fristående uterum med spansk touch. Oasen vid skogen har till och med fått ett spanskt namn: Terraza Del Sol.

Så byggde Jennie och Johan en magisk utemiljö!

Poolen och det enorma trädäcket var första steget. Med det fristående uterummet skapades hemmamagi. Följ med hem till Jennie och Johan i Norrköping!

75 m² trädäck på plats!

Nu har det gått en tid sedan min senaste uppdatering kring vårt trädäck, drömprojektet som skulle komma på plats under sommaren och bli en plats för mysiga utemiddagar och ljuvliga sommarkvällar. Och ja, det är äntligen klart! 75 m² trätrall ligger där den ska, men de där sommarkvällarna är det lite sämre med...

Spabad eller pool?

En egen pool där hemma är drömmen för många. Men det är en kostsam dröm. Kanske kan ett spabad vara ett alternativ för dig? Det finns en hel del som talar för att det är ett smartare val!

En lekstuga som blev ett hem

Det finns lekstugor och så finns det lekstugor. Kvinnan bakom bloggen och instagramkontot En slags verklighet satsade på både in- och utsida när hon skapade barnens drömvärld.

Hemma hos trädgårdsingenjören

Hur ser hemmadrömmen ut för en som har trädgård som yrke? Malin Strand har det efterlängtade växthuset kvar innan 60-talsvillan i Helsingborg är ett färdigt drömhem.

Fira midsommar med stil

Hör du till de lyckligt lottade som har ett uterum att fira midsommar i? Det gör stylisten Camilla Perez också. Här kan du kolla hur hon gör när det vankas fest med potatis, sill och jordgubbstårta.

Kapad fiberkabel och ett av tre trädäck

Arbetet med att få klart vårt drömprojekt fortsätter, det går långsamt framåt och inte helt oväntat har vi stött på lite problem på vägen.  Bland annat en kapad kabel...

Walk in closet - en lyxig nödvändighet!

Många drömmer om en walk in closet. För att det är praktisk lyx. Om man som Anna har 115 klänningar så är det en lyxig nödvändighet.

De lever uterumsdrömmen mellan hav och åker

 Efter många år i Stockholms storstadspuls bestämde sig Göran och Inger Jönsson för att söka lugnet i södern. Valet föll på Skåne och en ny livsoas mellan ett glittrande Öresund och bördiga åkrar. Drömhemmet hittade de i lilla Lerberget med utsikt över havet och norra Själland.

Så gör du det extra svårt för tjuven

Anna-Lena Mann är polisen som också skriver krönikor i GT/Kvällsposten/Expressen. Här förklarar hon vad du kan göra för att minska risken att få besök av tjuvar i hemmet.

Drömprojektens högtid

Våren är här och sommaren närmar sig med stormsteg. Det är då drömmarna om utelivet växer sig större och det blir full fart på utomhusprojekten. Hemma hos oss arbetas det just nu för fullt med vårt trädäck som jag drömt om under ett års tid. Snart blir den drömmen verklighet. Här ger jag er en titt in i det pågående arbetet och låter er följa med på vår resa mot vårt drömprojekt!

Så får du tak och trätrall skinande ren

Sommaren slår till med full kraft och vardagslivet flyttar utomhus. Det är då du upptäcker att du nog behöver göra något åt beläggningar och smuts på trädäck, tak och stenplattor. Så hur går du tillväga?

Så tar du fighten mot dina fiender i trädgården

Den blomstertid nu kommer – men vad behöver du göra för att kratta för den? Här får du lära dig hur du tar matchen mot några av trädgårdens fiender.

Dovt och jordnära - så ser våra hem ut i morgon!

Älskar du färg? Då kanske det blir jobbigt att läsa om de senaste trenderna för ditt hem. Vi har varit på mässa i Milano och skådat in i framtiden. Den är dov och jordnära.

Skärp dig, slarver!

Att förvara eller inte förvara. Det är ingen fråga för Förvaringsdrottningen Paulina Draganja. Här lär hon en notorisk slarver att han mår bra av ordning och reda där hemma. Du kanske känner någon som behöver läsa det här?

Buxbom? Nej! Hundkex? Ja!

Tittar du avundsamt på grannens perfekta golfgreen till gräsmatta? Sluta med det och njut av din något mer hippiedoftande trädgård. Du är trendigare än grannen!

Splash! Så planerar du poolsommaren

En pool gör ingen sommar. Men den kan ta dig en bra bit på vägen. Genom att planera och möblera området runt poolen har du skapat ett kanonalternativ till All inclusive-resan på Mallorca, hävdar vår skribent, tillika poolägare.  

Camilla Perez sätter sin prägel på favoritrummet

När en stylist tar sig an ett uterum så händer det saker från säsong till säsong. Fårskinn på hösten, julgran på vintern, sticklingar på våren och ett extra bord till sommaren.

På tiden, i tiden. Nu får 70-tals-villan upprättelse

Av miljonprogrammets en miljon hem var 300 000 villor som byggdes runt 70-talet. Verkligt bra villor för de många människorna. Snart 50 år efter en husbyggarepok i Sverige är det dags att ge lite extra upprättelse för 70-talsvillan. Exempelvis genom att låta arktitekten Anders Lundin skapa ett påhäng som adderar extra livsvärde och stil åt hustypen.

Så planerar du ditt växthus

Ett växthus ska du ha länge och använda mycket. Det är viktigt att du väljer ett som passar dina behov och önskemål. Här några tips om hur du kan tänka för att komma närmare ditt drömväxthus.

Skapa ljuv musik i uterummet!

 Du vill inte ha skrymmande golvhögtalare och kablar att snubbla över i ditt uterum. Men säkert vill du kunna lyssna på lite skön musik när du sitter där. Det finns mängder av lösningar – och de behöver inte kosta skjortan.

Stugdröm de luxe med uterum

Uterummet uppgraderade sommarstugedrömmen till rent livsnjuteri. Carin och Arne sitter till och med i uterummet och ser på tv:n inne i vardagsrummet.

Altanytterdörren som gör det svårare för tjuven

2015 anmäldes fler än 22 000 bostadsinbrott i landet, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet, Brå. Det vanligaste är att tjuven tar sig in genom en altandörr eller ett sovrumsfönster. Så varför nöjer sig så många villaägare med altandörrar som inte håller säkerhetsmåttet?

Testade fönster - vad innebär det?

Tillverkarna slänger sig med olika typer av kvalitetsmärkningar på sina fönster. Men vilka ska du leta efter och vad betyder de?

Anticimex expert om vikten av bra fönster

Henrik Olsson är kompetensansvarig för energi och el på Anticimex. Han vet varför du borde byta fönster.

Gilla varandra på en veranda!

En veranda kan se ut på många olika sätt. Vi kallar våra för den nya tidens verandor. De är arkitektritade och andas klass och hantverk. De kastar särskilt kärlekslystna blickar mot svenska villor av lite äldre modell.

Traditionellt, rödmålat och pittoreskt i Gnesta

Den gamla byggnaden på morfars gård totalrenoverades. Pricken över i:et blev ett uterum som gifte sig med den pittoreska timmerkåken.

Njutning året runt i ett spabad!

Nyår och tolvslag. Familjen Petersson och vännerna tar plats i spabadet med ett glas bubbel och tittar på fyrverkerierna. Det är tradition. Men badet används året om och har blivit en njutningsfull samlingspunkt för mamma, pappa och två barn.

Några steg på vägen till färdigt uterum

Din väg till ett färdigt uterum är kortare än du kanske tror. Men ibland är det bra att stanna upp och fundera på om man verkligen tänkt igenom allt? Här kommer en snabbguide till dig som ska bygga uterum för första gången.

När ett växthus blir uterum - också!

Egenodlade gurkor och tomater. Men också midsommarfester och rofyllda stunder även när minusgraderna lurar runt knuten. Makarna Nelson har byggt ett växthus lite utöver det vanliga.

En trädgårdsdröm med funktion!

Lisa Bergström är både trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner. Vi lät henne skapa en drömträdgård med massor av funktion. Låt dig inspireras!