Drömmer du om uterum och behöver lite hjälp på traven fram till köpbeslutet? Då kommer åtta grymma argument för dig och din partner här! 

Skaffa dig en skönare sommar 

Sommaren blir lite skönare när du har ett uterum. Den börjar tidigare och slutar senare och det blir lättare att ta tillvara på dagarna. Du kan vistas i din oas med familj och vänner och vara i det ljusa och gröna även de lite ruggigare sommardagarna. Ett fint sätt att bunkra D-vitamin inför hösten!

Festerna blir festligare i ett uterum

Ett uterum är den perfekta platsen för midsommarfirande, barnkalas, seriösa middagar och allehanda skivor. Vädret blir liksom ointressant i planeringen; du vet ju att ni kommer att ha det torrt och mysigt och soft ändå.

Fristende_Uterum_nska_214_Molander_2016_Milj_11.jpg

Njut i din egen oas 

Ibland åker vi runt i landet och gör hembesök hos folk som byggt flotta uterum. Vi får alltid höra samma sak: uterummet används ännu mer än vad de drömt om, det blir en oas, en frizon där det är lätt att njuta. Rummet är liksom frikopplat från det normala bruset i ett hem; fjärrvärmeräkningar, dammsugare och diskplock.

Varde ljus! Ta hand om dig i uterummet

D-vitamin är en solskenshistoria som får oss att må bättre, det finns det mängder av belägg för. Ett sätta att komma åt D-vitaminet är att vistas mycket i uteljus. Och ett sätt att vistas mycket i uteljus är att skaffa ett uterum. Då mår bra av ett uterum, på så många sätt!

Varmt välkommen, tomten!  

Bygger du en vinterträdgård har du ett extra mysigt rum att vistas i även när minusgraderna kopplar greppet om vårt land. Du kan öka på mysfaktorn till nästan smärtsamma grader om du installerar en kamin. Det kan inte finnas ett bättre ställe att ta emot tomten på än i en ombonad, kaminuppvärmd vinterträdgård!

Uterum_Reportage_Dag_Kati_Heimdal_S30_Isolent_Grå_Miljö_10.jpg

Maximerad yta till minimerat pris

Ett uterum är förstås oändligt mycket billigare än en fullskalig utbyggnad av ett hus. Men till en rimlig kostnad får du och familjen ändå en massa extra yta. Som går att använda till oändligt mycket mer än bara sköna middagar. Vi har sett folk som ställt ett löparband i uterummet, ibland har hunden sin egen favoritplats i uterummet, det används som läshörna, musikrum, biosalong, vad som helst. 

Ett sätta att piffa upp huset 

En mäklare vi pratade med gjorde den här jämförelsen: ta två identiska villor i samma skick som ligger jämte varandra. Den ena har ett uterum som lirar ihop med trädgården på ett attraktivt sätt, den andra har bara en grön gräsplätt. Utgångspriset för uterumsvillan kan lätt bli 200 000 kronor mer. Ett uterum gör din bostad mer attraktiv på alla sätt, och kan alltså vara en regelrätt investering.

Uterum_S30_Reportage_Kjell_Salander_2016_Miljö_08.jpg

Ett rum att använda dagarna igenom

När vi gör hembesök hos människor med fina uterum får vi nästan alltid höra samma sak: både frukost, lunch och middag intas i uterummet. På morgonen kommer man ut närmare naturen, i husets ljusaste rum. På kvällen kan man sitta och mysa utan att behöva bry sig om att temperaturen sjunker.

Uterum_S30_Optimal_Vit_Carin_Lockner_03.jpg

Häng med hem till Gnesta

Prenumerera på Drömhemmet

Diskutera