Alla våra uterum levereras i smarta byggsatser som gör att drömmen om ett mysigt uterum lätt blir till verklighet. Men vad krävs egentligen? Vad betyder det att byggsatserna är färdigkapade? Och måste du verkligen bygga uterummet själv? Vi har gjort en liten guide med det viktigaste du behöver veta om byggnationen av ditt uterum. Allt för att du ska känna dig trygg inför ditt köp!

Kan jag montera uterummet själv?

Absolut! Är du förberedd och en någorlunda händig person kommer det inte vara några problem. Alla våra uterum kommer i smarta byggsatser som är designade för att du ska kunna bygga det själv. Väljer du färdigkapad limträstomme så är mycket redan anpassat vilket gör att du slipper ett antal timmars arbete. Ett tips är att vara minst två, så ta hjälp av en vän eller ett proffs. Det är alltid roligare att jobba ihop med någon. Dessutom blir det förstås en del lyft som kan vara knepigt att klara på egen hand.

 

Ett tips är att vara minst två, så ta hjälp av en vän eller ett proffs. Det är alltid roligare att jobba ihop med någon.

 

Uteavsluthink-1

Färdigkapat och grundbehandlat

Det kompletta uterummet är färdigkapat när du får det för att du enkelt ska kunna montera ihop det. Du kan självklart anpassa uterummet efter dina egna förutsättningar och i så fall kapa önskade delar själv.

Några tips innan du sätter igång:

  • Det är smart att måla de grundmålade delarna innan du monterar ditt uterum.
  • Ett uterum behöver ventilation även när du inte vistas i det då är en ventilationslucka en bra lösning.
  • Bygg inte in serviceledningar som du behöver komma åt.
Uteavslutmattstock-1

Enkla och tydliga manualer

Alla uterum kommer med enkla och tydliga instruktioner. Varje delmoment har en egen manual som gör det lätt att sköta monteringen själv. Om du läser igenom manualen innan du sätter igång blir det enklare att montera ditt uterum. Kolla så att alla beställda komponenter finns med och följ sedan anvisningarna steg för steg. Svårare än så är det inte.

Uteavslutritning-1

Få hjälp av snickare

Du kanske hellre vill att någon annan ska montera uterummet åt dig. Har du inte sedan tidigare kontakt med en lokal snickare kan en väg vara att prata med vår butikspersonal. De har lokalkännedom och kan i de flesta fall hjälpa dig att komma i kontakt med duktiga och professionella hantverkare.

Uteavslutfira-1

Smidigt och enkelt

Hur lång tid tar det då? Att gjuta en platta och montera ett uterum på den tar två till fyra veckor beroende på dina förutsättningar. Är grunden gjord så klarar en händig person att bygga ett normalstort uterum på en vecka, men det finns förstås de som håller på i en månad också.

Diskutera