Sveriges coolaste lekstuga kan mycket väl finnas i skånska Höör. Det är i alla fall en lätt avgjord tävling om man låter Gry och Max vara jury.

För ett par år sedan vann Annica och Björn i Höör lekstugan Ellen i en tävling som arrangerades av instakontot @enslagsverklighet och Skånska Byggvaror.  Förra sommaren stod barnens oas färdigbyggd. Och den är inredd med både kärlek och finess.

– Det var inte så lätt som vi hade trott att bygga en lekstuga. Det har tagit tid att bygga och måla och fynda inredning. Men nu när den är klar: Sååå värt det! Det är det första Gry frågar varje morgon; vill du leka i mitt hus?

IMG_5359.jpg

Nu har inte Annica och Björn tagit särskilt lätt på saken. Annica jobbade i en inredningsbutik innan mammaledigheten med Max. Björn är snickare och well – när en inredningskunnig lierar sig med en snickare, då lämnas inget åt slumpen. 

Just nu 15 procents rabatt på alla lekstugor på www.skanskabyggvaror.se

Gry och Max har fått ett eget trädäck utanför lekstugan. I det har Björn sänkt ned sandlådan så att ettåringen lätt kan komma i och ur. Det finns en hallonhäck planterad utanför. Bord och stolar har mormor hittat på loppis, Annica har målat om dem och tapetserat bordskivan. Möbler och golv har lackat för att tåla hur mycket lek som helst. Det finns ett eget litet kök åt ungarna, där en av Björns arbetskamrater plockat ihop en fin liten kran. Stugan är fylld med kreativa detaljer. I taket, på väggarna och i fönstren hänger det vimplar som Annica sytt ifrån lite tygrester. Naturligtvis finns det en kiosk, med meny och glassbar.

På ett ställe står det en gammal kontorsapparat från Facit.

– Jag vet knappt vad det är, en gammal miniräknare kanske? Vi köpte den på loppis för många år sedan och sa att om vi nån gång fick barn så skulle dom ha den i sin lekstuga, som kassaapparat, skrattar Annica.

Ellen6.jpg

En annan detalj som roar och skänker charm är vägskylten som pekar ut riktningarna till farbror Tom, grannarna Niklas och Johanna och en bunt andra av barnens favoriter.

Det är tre år sedan paret började bygga på tomten. Stugan som stod där köpte Björn för tio år sedan, innan de träffades för sju år sedan. Nu behöll de grunden och ytterväggarna på stugan, men lade till en ny grund och byggde ut och upp en våning. 65 kvadrat blev 220. Det är ingen litet hemmaprojekt de rott i land, samtidigt som de fått två barn. Men tiden har uppenbarligen räckt till.

– Och nu är det klart! Lekstugan var det sista – och faktum är att den varit roligast av alltihop! Det är bara lite småfix som återstår, som en gunga. Och tids nog ska vi bygga uterum också. 

Ni kan se fler bilder från projekt lekstuga på instakontot @annicadahlqvist

Ellen3.jpg

Ellen1.jpg

Ellen9.jpg

Ellen5.jpg

Ellen4.jpgEllen10.jpg

IMG_5535.jpg

Prenumerera på Drömhemmet

Hämta vår trädgårdskatalog

Den här lekstugan är inte så dum den heller

Diskutera