Snart har en ny säsong av Jills Veranda premiär på SVT. Vi vill också bjuda på grymt snygga verandor och fantastisk musik!

I våras var den här bloggen i USA och noterade att uterummen där inte ser ut som de vi har i Sverige. Amerikanerna älskar sina porches. Deras verandor är vad uterummen är för oss nordbor. Här kan du se bilderna vi samlade på oss under några dagar i Pennsylvania.

Och även om vi inte har amerikanska verandor så har vi faktiskt verandor. Vår svenska variant är rejält ombonad och stabil och blir i princip som en tillbyggnad av huset. Det är rejäla konstruktioner som är arkitektritade och matchar äldre villor väldigt bra. Du hittar en här. Och här är en till.

Veranda eller uterum – musik vill man förstås ha att lyssna på där ute. Och eftersom Jills Veranda är i antågande med en ny säsong så vill vi också lyssna på något som är somewhat country. Men vår country kanske inte bär hatt och boots. Det är musik med touch av country - stora låtar och berättelser förankrade i en väldigt amerikansk songwriter-tradition. Håll till godo!

Country Roads - höstens mest uterumskompatibla spellista

Här kan du för övrigt läsa om hur du skaffar schysst ljud till ditt uterum. 

 

 

Diskutera