Även den oerfarne hemmafixaren kan bygga ett uterum på egen hand. Det gjorde Valam, när han till slut bestämde sig för att ta tag i en gammal dröm.

Valam, Hansha och deras tre döttrar Khushi, Jhanvi och Navya bor sedan nio år tillbaka i sitt hus i Jönköping. För ett år sedan bestämde de sig för att bygga uterum. De hade egentligen önskat sig ett uterum ända sedan de flyttade in, men de saknade kunskapen att bygga själva och det gjorde att det dröjde. 

DAYFOTOGRAFI-CAREOFHOUS- 23

De jämförde flera uterumsleverantörer och fastnade sedan för Skånska Byggvaror. Avgörande faktorer: det smidiga i att kunna sätta ihop uterummet själv på hemsidan först och se resultatet samt prisbilden.

– Skånska Byggvaror är nästan som Ikea, det är enkelt att utan kunskap klara av att färdigställa uterummet med hjälp av de instruktioner som medföljer. Och allt finns att handla på samma ställe. Jag lärde mig otroligt mycket under tiden jag byggde och är stolt att jag klarade av att bygga själv, säger Valam Mepani.

Familjen som alltid drömt om ett uterum kände direkt att det blev en perfekt lösning: ett prisvärt sätt att få tillgång till allt härligt ljus från trädgården.

DAYFOTOGRAFI-CAREOFHOUS- 15

Från början tänkte de sig ett mindre uterum, men till slut fastnade för modellen Fira, en komplett uterumslösning som är både stor och luftig. De har inte ångrat sig.

– Vi kände att om vi ändå skulle satsa och bygga till, så skulle vi bygga stort direkt så vi inte ångrar oss. Nu spenderar vi nästan varje dag i uterummet och barnen sover där ute ibland på somrarna. Det är perfekt för vi har fått ett stort extrarum och vi kan ha många vänner på besök utan att de blir trångt, säger Valam. 

Familjen har rekommenderat Skånska Byggvarors uterum till både vänner och familj och två vänner har också byggt uterum från Skånska Byggvaror och är helnöjda. Valam visar gärna upp sitt fina uterum för att fler ska inspireras och ta steget att bygga uterum, han menar att ingen kommer ångra sig!

DAYFOTOGRAFI-CAREOFHOUS- 53

Familjens Mepani uterum:

Uterummet är modell Fira 28,7 m² och rustat för säsong vår/höst. Det går med tillfällig uppvärmning även att använda under vinterhalvåret. Det har generös rymd och är perfekt för umgäng med familj och vänner. Det smälter bra ihop med bostaden. 

Skånska Byggvaror tipsar:
Om du funderar på att skaffa ett uterum så har du säkert diskuterat saken med familjen, vänner eller med kollegor på fikarasten. Någon kanske bor i ett nybyggt område med mindre tomt, och har anpassat uterummet efter det. En annan har stor villa i ett läge med havsutsikt, och väljer därmed ett helt annat uterum. Förutsättningarna ser olika ut. Tycke, smak och behov varierar. En viktig aspekt är att uterummet skall matcha huset. Uterummet ska anpassas och se ut som en naturlig del av huset.

Skånska Byggvaror har tagit fram ett antal färdiga koncept som skall göra det lite lättare för dig att välja. Det finns ett antal olika modeller av uterum, både vägganslutna och fristående. Dessa modeller kan sedan varieras, nästan i det oändliga. Därefter skall du bestämma dig för hur du vill använda ditt uterum. Skall det mest vara en oas för umgänge under sköna julikvällar eller vill du också kunna ha din myshörna där du njuter av en bra bok långt in på fuktiga höstkvällar? Allt är möjligt!

Gå till vår Uterumsguide i vår webbutik, där kan du med några enkla klick leka dig fram till ditt egna unika uterum.

DAYFOTOGRAFI-CAREOFHOUS- 34

DAYFOTOGRAFI-CAREOFHOUS- 58

DAYFOTOGRAFI-CAREOFHOUS- 36

Kolla in 12 andra snygga uterum. 

Diskutera