Det finns lekstugor och så finns det lekstugor. Kvinnan bakom bloggen och instagramkontot En slags verklighet satsade på både in- och utsida när hon skapade barnens drömvärld.

Eva Gustavsson och hennes man Jesper bor i Ängelholm med två döttrar i lekstugeåldern. De senaste veckorna har hemmet begåvats med en lekstuga ute i trädgården. Men det är lite mer än fyra väggar och ett tak och en plats att leka på. Det är mer som flickornas egna lilla hus, med uteplats, odling, tavlor och gardiner. Välkommen att hämta inspiration inför ditt eget lekstugebygge! 

En drömvärld för barnen

 På Evas instagram @enslagsverklighet följer över 8 000 dagligen hennes inredningstips. Röntgensköterskan med inredningspassionen lämnade inte heller mycket åt slumpen när det kom till lekstugan .

Jag använde så mycket som möjligt av saker vi redan hade. Jag fick köpa en liten matta, en rosslinga och en stråkorg. Gardinerna sydde mormor och jag av en hissgardin som tidigare hängde i dotterns rum. Lampan gjorde jag av en Ikea-skärm som jag fäste ett tunt rep i. Ena dottern är lite av en konstnär och målade en vacker teckning för ett tag sedan. Den ramade jag in och hängde på väggen.

 Med små medel fick interiören hemkänsla. När den var klar skapade paret en utsida som inte går av för hackor den heller. Det blev veranda, postlåda och en rabatt. Bredvid stugan har de planterat rabarber, smultron, hallon, gräslök, jordgubbar och blåbär som tjejerna kan springa och plocka så mycket de vill av.

Lekstugan hos Eva och hennes familj

 – Vi kanske ska sätta dit en skorsten också, men annars är vi färdiga! Det tog sambon ungefär tre veckor att bygga allting och måla. Han målade på kvällarna och byggde på helgerna. Det som tog mest tid var att måla alla smådelar. Resultatet blev faktiskt finare än vi väntat oss och flickorna älskar sitt egna lilla hus. Jag tänker inte springa där inne och röja i onödan. Jag nöjer mig med att sopa ut sanden när det blir översvämning!

Hämta vår trädgårdskatalog

En stuga som kan bli både lekrum, kontor, gästrum och förråd

Lekstugan hos Eva och hennes familj

Diskutera