När villan inte längre räckte till för all rekvisita bestämde sig stylisten Camilla Pérez för att bygga ett förråd på tomten. Ibland har man helt enkelt för mycket saker och för lite plats och behöver skapa nytt svängrum i livet. Här är Camillas story.

Forrad 21.jpg

Camilla har jobbat som stylist i många år, både inom mode och inredning, och mycket rekvisita har kommit och gått genom åren. En del saker används om och om igen och dessa pinaler har blivit ganska många.

– Det är så klart väldigt bra ur miljösynpunkt att man försöker anpassa både livet och jobbet till så mycket återanvändning som möjligt, menar Camilla. Här kommer klassiska Ikea-möbler samsas med loppisfynd och skor till modevisningar. 

I det mindre rummet till höger sida på förrådet är det cykel- och krukförvaring. Det var just den smarta planeringen av förrådet som gjorde att detta förråd valdes. Designen på förrådet passar också till den lilla villans stil som är ett Egna Hem-hus byggt 1939. Förrådet målades i samma kulörer som villan; vita väggar upp till taket i kulören Äggskal från Alcro och svarta dörrar i kulören Kol från Alcro.

– Svart och vitt, bästa kombon i hela världen!

Så byggdes förrådet Viggo

Camilla valde en plats i trädgården som inte användes men som ändå var lättillgänglig både från huset och bilen. Två snickare anlitades som utförde jobbet vilket tog fyra dagar.

  1. Först sattes betongplintar och en stadig grund byggdes av reglar av impregnerat virke.
  2. Golvet spikades fast varefter väggarna sattes upp.
  3. Takbjälkarna skruvades fast och brädorna på taket lades.
  4. Vindskivorna och hängbrädorna sattes på plats.
  5. På talet lades takpapp.
  6. Dörrar och lås monterades
  7. Huset grundmålades varefter det täckmålades.

Målningen, som sammanlagt tog två arbetsdagar, gjorde Camilla själv. Hon tipsar om  om att satsa på långa penslar som når längre! 

Viggo med takpapp är på 14,9 kvadratmeter. Det robusta förrådet är uppdelat i två sektioner med separat ingång till båda. Camilla betalade 33.000 kronor för det. 

Forrad 1.jpg

Forrad 5.jpg

Forrad 14.jpg

Forrad 21.jpg

Hämta vår trädgårdskatalog

Hämta vår förvaringskatalog

Här kan du se när Camilla jobbar med sitt uterum 

Diskutera