Hennes hem är hennes borg och nu har borgen fått både växthus och lekstuga. Det tycker proffsbloggaren #attvaranågonsfru känns alldeles strålande.

Hej Emma ”attvaranågonsfru” Lindquist! Varför är ditt hem viktigt?

– Hemmet är det viktigaste. Jag har ett enormt behov av återhämtning och att ”få vara ifred” och därför måste mitt hem vara min borg; någonstans där jag trivs och kan andas ut och där jag njuter av miljön omkring mig. Svårt att förklara, men jag kan må fysiskt dåligt om jag inte tycker det är vackert.

3V6A5752 (2).jpg

Du har nu valt att bygga ett växthus – varför då?

– Ett växthus har varit en dröm länge och jag ville ha ett lite mindre och enklare eftersom det trots allt är ett fritidshus och odlingssäsongen är ganska begränsad. Där var Bruka ett givet val, prismässigt och storleksmässigt. 

– Nästa projekt är en lekstuga, pojkarnas hett eftertraktade dröm, och den ska bli riktigt rolig att göra! Jag är ju definitivt mer stylist än jag är hantverkare, så det roliga börjar på riktigt för mig när grunden är uppe och jag kan börja måla och inreda och skapa en miljö åt pojkarna att trivas i.

3V6A5758.jpg

Vad har du för förväntningar på dessa nya rum i livet?

– Nästa sommar kommer ju bli magisk! Då är både växthus och lekstuga på plats redan när säsongen börjar och vi kan njuta av detta tidigt och sen långt in på hösten. Växthuset ger ju, förutom det rent estetiska, en praktisk funktion med tidig sådd och möjligheten att ha lite roligare plantor än man kan i odlingsbädd. Och lekstugan blir en tacksam barnvakt, ha ha.

Har du några tips till hemmafixare som enkelt och billigt vill göra sitt hem mysigare och trevligare?

– Titta inte på hur en sak ser ut idag, titta på hur den KAN se ut. Lekstugan kanske är röd och vit på bilden – men du kan ju lika gärna göra den grön och snickra dit en liten veranda och hänga på några blomlådor och så vidare. Begränsa dig inte, det finns många billiga lösningar som man kan göra fenomenala med lite fantasi, skaparlust och färg.

Besök Emmas blogg attvaranagonsfru.elsasentourage.se eller följ henne på Instagram @attvaranagansfru

3V6A5867.jpg

3V6A5748.jpg

Hämta vår trädgårdskatalog

Diskutera