Melina fyller snart tre år och laddar för barnkalas i sitt eget lilla drömhus. Lekstugan Ellen – som nu har bytt namn till Lilla Villa Rönnbacken – är sommarens hit hemma hos familjen utanför Vagnhärad. 

IMG_20180803_195557_920

Jane Oksanen och Linus Forsberg köpte det stora huset mellan Vagnhärad och Gnesta för två år sedan. Det ligger vackert och högt, med ljuvlig utsikt över sjön Sillen.

Ingenting var riktigt som det skulle när de flyttade in, och renoveringarna har varit många. Samtidigt har de haft en liten Melina att ta hand om, och hennes lillasyskon är bara en månad bort.

– Vi påminner oss om att vi ska bo här länge och att vi inte behöver stressa. Jag tycker att vi hållit ett bra tempo och att vi hunnit leva mellan renoveringarna, säger Jane, som jobbar som gruppchef på ett vård- och omsorgsboende – men också driver den framgångsrika bloggen janemarina.se

IMG_20180815_121545_945

Sommarens projekt var att färdigställa den enorma uteplatsen – och det var en lekstuga som fattades i ena hörnet. 

– Vi lever ute på altanen om somrarna. Trädäcket är nästan 100 kvadratmeter stort. Då ville vi att barnen skulle få ha sin alldeles egna lilla plats.

Jane fastnade för modellen Ellen från Skånska Byggvaror (här hittar du alla lekstugor från Skånska Byggvaror). 

– Den är klassisk och fin. Den känns äkta, som ett hus i miniatyr. Jag är lite kort i rocken och kan stå upprätt inne i lekstugan. Vi har målat den vit med ljusgrå knutar och kommer absolut att ta hand om den på samma sätt som vi tar hand om vårt hus. Den har gjort helheten ute på gården jättefin. 

Melina fastnade också för Ellen. Eller hon föll snarare pladask.

– Jag hade ju mina aningar om att hon verkligen skulle tycka om sin lekstuga, men det har varit över förväntan. Hon älskar den! Hon har sitt eget lilla bord utanför stugan och sitter helst där och äter frukost på egen hand. Hon kallar lekstugan för sitt eget lilla hus. 

IMG_20180810_031334_748

– Vi har haft många fina egna stunder i den lekstugan den här sommaren. Vi har diskat och fikat och allt möjligt. Nu kommer det snart ett syskon och jag tänker att de kommer ha mycket roligt ihop i den lekstugan under många år framöver.

Pappa Linus är ventilationstekniker och den som står för det mesta av fixet när det ska byggas något där hemma. Med god hjälp av Janes pappa.

– Jag älskar att inreda och pyssla, Linus att skapa och bygga. Det här stora huset kommer nog att vara ett livstidsprojekt för oss.

Det stora trädäcket fixade tv-programmet Bygglov, men produktionen gjorde inte i ordning hela uteplatsen. Nu är den detaljen fixad, med hjälp av en lekstuga som bor granne med ett spabad. 

– Det är bara någon enstaka liten detalj kvar. Jag vill sätta dit en list nedtill på stugan. Och jag har beställt en skylt som det står Lilla Villa Rönnbacken på. Det stora huset heter nämligen Villa Rönnbacken. Jag och dottern har haft mycket kul i stugan redan. Jag tycker det är jätteroligt att pyssla så jag har varit mycket med henne där inne. Jag får hur många frågor som helst på bloggen och Instagram om inredningen.

IMG_20180806_130444_726

Återkom gärna till den här bloggen om ett par veckor när Melina haft sitt treårskalas. Du ska du få se hur man skapar och inreder och fixar inför ett barnkalas i en lekstuga!

Kika gärna in i en annan lekstuga från Skånska Byggvaror

Hämta vår trädgårdskatalog

IMG_0013 

Diskutera