Nina Mansoori ville ha sina alldeles egna lösningar när det skulle byggas uterum. Alltså ritade hon det själv. Fönstret i panelväggen var ett av många lyckade påhitt.

IMG_7776

IMG_7780

Nina jobbar som inredare och influencer. Det Skanska-byggda huset i villaområdet i skånska Löddeköpinge har fått en hel del omsorg sedan familjen flyttade in för nästan tio år sedan. Kolla gärna in Instakontot @interior_by_nina så ser du själv. Det är det många som gör, hon har över 140 000 följare.

interiorNär det skulle byggas uterum för fyra år sedan ville inte familjen nöja sig med en komplett, färdig modell.

– När vi flyttade in visste vi inte att vi ville ha ett uterum. Vi byggde ett stort trädäck istället. Men det var hemskt vad det kunde blåsa mycket på somrarna! Så då bestämde vi oss för ett uterum. Jag ritade det och min man byggde det ihop med svärfar. Sedan målade jag det invändigt och utvändigt innan jag fick nöjet att inreda!

Uterummet och huset ligger mitt på tomten, med gräsytor runt om. 

– Vi ville ha något eget och en av lösningarna blev att sätta in en panelvägg på ena sidan. I den väggen satte vi ett fönster som går att öppna på två sätt. Man kan öppna det som ett vanligt fönster och sticka ut hela huvudet och ropa in ungarna till middag, om de är på den sidan trädgården. Det kan också öppnas som ett vädringsfönster ovanifrån och låsas i ett fast läge. Det är jättesmart, då kan man vädra utan att behöva öppna upp hela partier.

Nina hade också egna tankar när det gällde skjutdörrspartierna.

– På ena sidan valde jag smala fönster, då ville jag också ha smala partier som matchade uterummets alla fönster. I stället för fyra breda dörrpartier satte vi in sex smala, som vi specialbeställde hos en lokal tillverkare.

– Det blev väldigt bra. Jag har fått mejl från hela landet där folk har bett om exakta ritningar. Skånska Byggvaror hade kunnat ta den här lösningen och göra en komplett modell av och det hade blivit en storsäljare, haha. Jag vet många som byggt uterum som vårt. Det händer något när man har en fast vägg med fönster, det blir ett mer spännande och rejält rum av det då. 

Här hittar du fönsterlösningar för ditt uterum.

Och här hittar du partier att leka med:

Du kan självfallet gå till uterumsguiden och bygga din egen unika lösning med hjälp av några enkla klick.

För inspiration kan du kolla in det här bildcollaget. 

Just nu är det upp till 20 procents rabatt på uterumspartier hos Skånska Byggvaror.

Hämta vår uterumskatalog

IMG_7643

 IMG_7768

IMG_7774

IMG_7770

Diskutera