Varför ska man egentligen ha ett uterum? Det är väl bara ett till rum, precis som hemmets alla andra? Eller är det kanske ett rum specialdesignat för att få dig att må bättre?

Hemester är bra för er och naturen

I ett uterum får ni mer sol, ni kommer närmare naturen och slappnar av. Det är med andra ord upplagt för en fantastisk semester på hemmaplan = hemester. Varför inte inreda uterummet med inspiration från ert favoritresmål? En surfingbräda på väggen, massor av växter och en sval hängmatta – vips så är ni i Australien. Eller ställ ut lite olivträd och bakåtlutade korgstolar om ni beundrar södra Italien. Kjell och Angeles Salander i Luleå har byggt ett fristående uterum med spansk touch som blev en perfekt plats för siesta, tapas och goda viner! Vad ni än gillar blir dagar spenderade i ert uterum något helt annat än vardag.

Inred ditt uterum i just din stil

 Varför inte inreda uterummet efter ditt favoritresmål? Med en surfbräda på väggen, mycket växter och en sval hängmatta så är ni i Australien.

surf

Ett festligare liv
Vad ni än ska fira: midsommar, barnkalas, födelsedagsfester eller bara enkla middagsbjudningar, så är ett uterum den perfekta platsen. Stämningen blir alltid festligare i ett uterum än någon annanstans i hemmet. Ni behöver aldrig oroa er över vädret när ni planerar, det kommer vara torrt och mysigt oavsett.

iStock-613536840

Dubbelt så mycket svensk sommar
Med ett uterum börjar sommaren tidigare, slutar senare och det blir lättare att ta tillvara på dagarna. Du kan umgås med familj och vänner nära naturen även de lite ruggigare sommardagarna. De flesta som köper uterum brukar använda det oavsett väder. Anders och hans fru Helena äter alltid middagar i uterummet. Regnar det en sommardag sitter de där ändå och känner naturens friska luft och får den härliga känslan av att sitta utomhus. Dessutom kan man fullt utnyttja solen vi får i Sverige. Solsken och D-vitamin är ytterligare en sak som får oss att må bättre!

Ett med naturen
En av de bästa sakerna är att det inte bara är på våren och sommaren det är härligt att vara nära naturen. Hur fint skulle det inte kännas att äta middag i december och samtidigt njuta av vinterlandskapet utanför glaspartierna?
uterum_sasong

Hur fint skulle det inte kännas att äta middag i december och samtidigt njuta av vinterlandskapet utanför glaspartierna?

Gör plats för dina intressen
Vi har sett moderna hem där uterummet gett plats för löpband, läshörna, musikrum, biosalong – möjligheterna är många. Ett uterum blir exakt vad ni vill att det ska bli. Ni får plats och tid för det ni gillar vilket är en av grundstenarna till att må bättre.

iStock-6

Inte bara en emotionell investering
Det finns också mer konkreta fördelar med att skaffa ett uterum. En av dem är att det påverkar värdet på ert hem positivt. De pengar ni investerar i ert uterum får ni med största sannolikhet igen med råge vid en försäljning. Mäklare brukar säga att skillnaden kan bli tvåhundratusen mellan en villa med ett uterum jämfört med en utan.

Se våra växthus här

Diskutera