Ibland behöver man hjälpa årstiderna lite på traven. Här är sex alternativ för dig som vill ha extra värme till uterummet eller altanen, från enkel budget till svårslagen lyx.

Infravärmare Nova Opranic

Klassisk infravärmare som är en bra budgetlösning. Finns hos bland annat Byggmax och Hornbach, från under tusenlappen till en bit över två tusen, beroende på vilken effekt du vill ha. De billigare är termostatstyrda, de dyrare fjärrkontrollstyrda. Passar terassen eller balkongen men kan också användas i inomhusmiljöer.

Nova.png

Gasolkamin Manhattan

Mysfaktor som värmer i uterummet. 3kW och en total brinntid på 22 timmar om du kör på max. Utrustad med koldioxidvakt, tändsäkring och automattändning. Det fina är att den är lätt att flytta eftersom kaminen rullar på hjul. 3 995 kronor. Hitta bland annat på www.loofsgasol.se

Manhattan.png

Bioetanolkamin Apartment

Finns i två olika designutföranden (det här är Apartment 2 för 4 995 kronor) och är perfekta för uterum. Går givetvis att flytta ut på altanen också, men den bör inte bo där för jämnan. Det krävs ingen skorsten (och inget tillstånd) för att elda med bioetanol och det doftar inte mer än från ett vanligt stearinljus. Effekten är som från ett vanligt element, men mysfaktorn är väsentligt högre. Hitta bland annat på www.spismiljo.se. 

Apartment 2.png

Elbrasa Napoleon Allure

Byggs in i väggen och är en typ av fuskbrasevärmare som just nu trendpeakar. Finns i fyra bredder, från 81 centimeter till 254 centimeter. Flammornas färg går att ställa in. Styrs med touchkontroll eller fjärrkontroll. Allure 50 som visas på bilden här är 55 centimeter hög och 127 centimeter bred och kostar 7 990 kronor på Skandinavisk Spismiljö. Kopplas in med vanlig elkontakt.

Allure.png

Terassvärmare Hampton

Det här gasolbordet från Napoleon finns som kvadrat eller rektangulär och är en rätt speciell premiumprodukt för tio tusenlappar som ger både värme och hög mysfaktor. Du kommer att kunna se den på en hel del uteserveringar den här våren, men den funkar förstås finns hemma på trädäcket eller terassen. 11,7 kW effekt med elektrisk tändning. Så här ser värmaren ut på Youtube:

 

 

Kamin

Förstås ett svårslaget sätt att få behaglig värme i ditt uterum. Men funkar inte hos alla. För att installera en i ett befintligt uterum krävs lite hantverk, men det är fullt görligt. Ska du bygga nytt uterum så fundera redan på planeringsstadiet om du ska dra in en kamin. Finns i prisklasser från strax under tio tusen upp till hur mycket som helst. Tänk på: Skorstenen behöver sticka upp minst en meter från ditt uterumstak och nå minst upp till nocken på ditt bostadshus. Har du uterummet på långsidan av ett 1,5-planshus kommer det alltså se ut som att du har ett fiskrökeri.

Lotta_o_Micke.jpg

Häng med hem till familjen Lindman i Viken. De drog in en kamin i sitt uterum och den investeringen är det ingen som ångrar. 

Hämta vår uterumskatalog

Diskutera