Långtidsprognosen säger att du som har ett uterum är midsommarfirandets stora vinnare.

Midsommar. Ut med sillen och nubben, ta plats i solen. Sedan bära in allt igen, när regnmolnen hopar sig. Och sen ut igen med nästa solstråle. Känner du igen det? Kompisgänget som dukat upp långbord i garaget när vädret inte velat spela i samma lag som suget efter fest och värme. Familjen som än dukar fram, än dukar av, i takt med vädrets skiftningar.

Dessvärre ser det ut att bli en ganska kylslagen midsommar 2018. Norska vädersajten yr.no spår att vi som bäst kan räkna med 15 grader på eftermiddagen, oavsett var i landet vi bor. 14 eller 15 grader gäller från Helsingborg till Jönköping, Västerås, Falun, Sundsvall, Umeå och Skellefteå. Söderöver ska det visserligen bli sol men i tillexempel Helsingborg väntas det blåsa en del, en frisk bris från väster. Kiruna kan inte räkna med mer än åtta grader och nästan lika kylslaget blir det i Östersund.

Nu är långtidsprognoser som de är, inget man ska bryta ihop över.

Men det fina för dig med uterum är ju att du redan har vädersäkrat ditt midsommarfirande hur som. Kanske med lite fotbolls-VM på tv:n. Allt som behövs är ett anständigt uterum och sedan kan det både blåsa kalla vindar och regna. Alla väder är mysiga i ett uterum.

– När vi gör våra uppföljningar bland kunder som köpt uterum av oss visar det sig att de ofta använt sitt nya uterum i långt mycket större utsträckning än vad de kunnat drömma om från början. Det blir hemmets nya favoritrum. Folk slappar där, har fester där, odlar där, leker där. Det är liksom ingen som ångrar ett uterum, säger Per-Ivan Christiansson, produktchef på Skånska Byggvaror.

Inte minst är uterummet den givna arenan för fester som midsommarfirande. Du kan själv ha ditt uterum klart till nästa midsommar. Hej då till väderångest, hej till en lösning som varar året om.

– Faktum är att de flesta använder även ett enklare uterum året om. Man kan förvara grejer där, en del växter kan övervintra där, det blir ett utmärkt kylrum när all julmat inte får plats i kylskåpet. Men ju bättre isolering du väljer, desto mer kan du utnyttja det även under kyligare perioder. Det är svårslaget att sitta där, varm och bekväm, när hösten kryper inpå ute i trädgården. 

Hämta vår uterumskatalog

strawberries-1467902_1920

Diskutera