Pernilla och hennes sambo bygger gärna om hemma. När de bestämde sig för sitt senaste projekt valde de att flytta ut det i trädgården. Familjen blev med växthus! Här är Pernillas berättelse om hur det gick till.

spira-mur-vaxthus-vasteras-SKBV6

Jag och min familj bor i en villa sedan 3 år tillbaka. Det har varit renovering mer eller mindre från dag ett i huset. Nu var vi sugna på ett litet drömprojekt, något som faktiskt inte ”måste” göras och dessutom något vi kunde få jobba med ute tillsammans under sommarkvällarna. Nu har vi skapat en oas för hela familjen med växthus, jordgubbslådor och fikahak.

spira-mur-vaxthus-vasteras-SKBV3

Vilket växthus det skulle bli var ett gemensamt beslut. 13 kvadratmeter passade perfekt under björken på höjden. Storleken kändes bra till det vi vill använda huset till, vi har valt att inte mura några fasta planteringslådor eller liknande i växthuset för att vi vill att det ska kunna vara föränderligt. Ena året kanske vi testar livet som vindruveodlare och nästa år vill vi kunna placera ut alla växter för att duka för stor middag med vännerna.

spira-mur-vaxthus-vasteras-SKBV8

Växthuset är invigt med en vinkväll tillsammans med vänner och fler ska det bli. Det var helt fantastiskt att kunna sitta vindskyddat sent på kvällen, med tända ljus, utan att frysa. I julas belyste julgranen växthuset och jag bjöd in min kära far, som hjälpt oss, på en kopp varm glögg. Vi har valt att dra in både el och vatten i växthuset, just för att verkligen kunna utnyttja det maximalt under hela året. Det är ett tips vi verkligen vill rekommendera! Vill du få mer inspiration om växthus och inredning får du gärna surfa in på min Instagram @pernillasinterior.

spira-mur-vaxthus-vasteras-SKBV7

Diskutera