Efter många år i Stockholms storstadspuls bestämde sig Göran och Inger Jönsson för att söka lugnet i södern. Valet föll på Skåne och en ny livsoas mellan ett glittrande Öresund och bördiga åkrar. Drömhemmet hittade de i lilla Lerberget med utsikt över havet och norra Själland.

 - Här har vi hittat vårt drömhus och vår nya oas. Lerberget är en fantastisk ort invid havet och har underbar natur och byns charm. Dessutom med härliga utflyktsmål som Mölle, Höganäs, Viken och Danmark runt knuten.

Väl på plats i sitt nya tegelhus i två plan satte familjen snabbt sin prägel på hemmet. Trädgårdsintresset är stort så ordning skapades snabbt på den lilla men möjlighetsrika tomten. Träd fälldes, rabatter lades om och familjens gröna fingrar skapade en trädgårdsmiljö som ger vila för själen. Och på tal om en plats för själen så dröjde det inte många månader efter flytten förrän familjen skissade på ett nytt uterum.

- Vi har tidigare haft uterum och har lärt oss att leva med rummets möjligheter och älskar kombinationen av inne- och uteliv. Här kommer vi att spendera mycket tid och njuta av varandra, vänner och lugnet, under en stor del av året eftersom det är ett rum som är isolerat för både vår och höst, säger Inger Jönsson.

Valet var lätt men svårt

Beslutet att satsa på uterum var superenkelt. Lite knepigare blev istället valet av modell och leverantör. Snabbt kom valet att stå mellan branschens två största aktörer, Willab Garden och Skånska Byggvaror.

Göran och Inger byggde uterum till drömhuset

Vi gjorde två besök i vardera butik för att hitta rätt uterum. Vi var noggranna i urvalet och det var faktiskt inte så lätt att välja. Vi ville ha ett uterum för en förlängd säsong men inte för vintermånaderna. Att just hitta rätt modell och isolering var lite knepigt först och vi tyckte nog att Willab Garden var lite bättre på att förklara skillnaden först. Men när vi fick hjälp av personalen i Skånska Byggvarors butik förstod vi precis vad vi skulle ha och dessutom var dörrarna lite stabilare, vilket vi gillade, säger Göran.

Men det var inte bara teknik, design och funktionalitet som fällde avgörandet. Möjligheten att få snabb kontakt med och boka in en pålitlig hantverkare bidrog till satsningen på ett 10 kvadratmeter stort uterum. Och trots att trädäcket fick läggas om gick hela bygget på en knapp vecka. En investering på totalt 82 000 kronor och en investering i livskvalitet.

 Att en dröm kan förverkligas så snabbt är nästan som en… dröm. Vi fick finfin hjälp av snickaren och njuter nu av uterummet för fullt, lagom till den härliga, skånska sommaren. Jag tycker om att ta morgonkaffet i uterummet och njuter av att vara inne och ute på samma gång och att lyssna på sommarens alla ljud och titta ut över vår trädgård, avslutar Inger Jönsson.

 

 Följ med hem till Göran och Inger i Lerberget få en glimt av deras helt nya uterum!


 

Funderar du också på att göra uterumsdrömmen till verklighet? Ladda då ner vår senaste uterumskatalog - fylld med inspiration!

Hämta vår uterumskatalog

Diskutera