31 mars, 2016

Camilla Perez sätter sin prägel på favoritrummet

När en stylist tar sig an ett uterum så händer det saker från säsong till säsong. Fårskinn på hösten, julgran på vintern, sticklingar på våren och ett extra bord till sommaren.

Läs mer
30 mars, 2016

På tiden, i tiden. Nu får 70-tals-villan upprättelse

Av miljonprogrammets en miljon hem var 300 000 villor som byggdes runt 70-talet. Verkligt bra villor för de många människorna. Snart 50 år efter en husbyggarepok i Sverige är det dags att ge lite extra upprättelse för 70-talsvillan. Exempelvis genom att låta arktitekten Anders Lundin skapa ett påhäng som adderar extra livsvärde och stil åt hustypen.

Läs mer
30 mars, 2016

Så planerar du ditt växthus

Ett växthus ska du ha länge och använda mycket. Det är viktigt att du väljer ett som passar dina behov och önskemål. Här är några tips på hur du kan tänka för att komma närmare ditt drömväxthus.

Läs mer
29 mars, 2016

Skapa ljuv musik i uterummet!

 Du vill inte ha skrymmande golvhögtalare och kablar att snubbla över i ditt uterum. Men säkert vill du kunna lyssna på lite skön musik när du sitter där. Det finns mängder av lösningar – och de behöver inte kosta skjortan.

Läs mer
27 mars, 2016

Altanytterdörren som gör det svårare för tjuven

2015 anmäldes fler än 22 000 bostadsinbrott i landet, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet, Brå. Det vanligaste är att tjuven tar sig in genom en altandörr eller ett sovrumsfönster. Så varför nöjer sig så många villaägare med altandörrar som inte håller säkerhetsmåttet?

Läs mer
26 mars, 2016

Testade fönster – vad innebär det?

Tillverkarna slänger sig med olika typer av kvalitetsmärkningar på sina fönster. Men vilka ska du leta efter och vad betyder de?

Läs mer
25 mars, 2016

Anticimex expert om vikten av bra fönster

Henrik Olsson är kompetensansvarig för energi och el på Anticimex. Han vet varför du borde byta fönster.

Läs mer
25 mars, 2016

Gilla varandra på en veranda!

En veranda kan se ut på många olika sätt. Vi kallar våra för den nya tidens verandor. De är arkitektritade och andas klass och hantverk. De kastar särskilt kärlekslystna blickar mot svenska villor av lite äldre modell.

Läs mer
24 mars, 2016

Traditionellt, rödmålat och pittoreskt i Gnesta

Den gamla byggnaden på morfars gård totalrenoverades. Pricken över i:et blev ett uterum som gifte sig med den pittoreska timmerkåken.

Läs mer
23 mars, 2016

Njutning året runt i ett spabad!

Nyår och tolvslag. Familjen Petersson och vännerna tar plats i spabadet med ett glas bubbel och tittar på fyrverkerierna. Det är tradition. Men badet används året om och har blivit en njutningsfull samlingspunkt för mamma, pappa och två barn.

Läs mer
22 mars, 2016

Några steg på vägen till färdigt uterum

Din väg till ett färdigt uterum är kortare än du kanske tror. Men ibland är det bra att stanna upp och fundera på om man verkligen tänkt igenom allt? Här kommer en snabbguide till dig som ska bygga uterum för första gången.

Läs mer
21 mars, 2016

När ett växthus blir uterum - också!

Egenodlade gurkor och tomater. Men också midsommarfester och rofyllda stunder även när minusgraderna lurar runt knuten. Makarna Nelson har byggt ett växthus lite utöver det vanliga.

Läs mer
21 mars, 2016

En trädgårdsdröm med funktion!

Lisa Bergström är både trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner. Vi lät henne skapa en drömträdgård med massor av funktion. Låt dig inspireras!

Läs mer