30 maj, 2017

Tillvalen som lyfter ditt uterum

Hurra! Uterummet är valt och bygget kan börja. Eller så har du redan ett uterum men glömde att pricka i tillbehörslistan? Oavsett så kan det vara mödan värt att fundera på hur du ska preppa och utrusta ditt drömrum för att öka njutningen och nyttan ännu mer.

Läs mer
23 maj, 2017

Smart sagt om växthus

Vad är det smartaste man kan göra när man skaffar ett växthus? Det beror förstås på vem du är, men vi har samlat ett antal smarta citat från olika reportage vi gjort. Hitta det som talar till dig!

Läs mer
18 maj, 2017

Skjutdörrar med maximal glasyta

Älskar du också känslan av uteliv – fast att du sitter inne? Nu finns det skjutdörrar för uterum som suddar ut gränsen mellan natur och innemys. 

Läs mer
16 maj, 2017

Så stylade inredaren sitt eget uterum

Susan Törnqvist ville att uterummet skulle fungera som en integrerad del av huset. Då var inredningen viktig. Och jobbar man som inredare blir den förstås än viktigare.

Läs mer
11 maj, 2017

En grön dröm under kanalplast

Glas eller kanalplast till växthuset? Cecilia och Leif Larsson valde kanalplast och förverkligade en dröm i östgötska Jursla.

Läs mer
9 maj, 2017

Gröna fingrar längtar efter hybridrummet

I Kungsbacka har familjen Wendelbo sin drömplats på jorden sedan 10 år. Och på tal om jorden är det just myllan som lockat dem att ta sig an nästa ambitiösa projekt: Ett superdesignat växthus med plats för vardag, fest och prunkande grönska. Men det är inte vilket växthus som helst utan ett HYBRID-uterum. Här första avsnittet i familjen Wendelbos byggprojekt. 

Läs mer
4 maj, 2017

Filmen om ett uterum med extra allt

Familjen Ragnvid gick all in i satsningen på en vinterträdgård med extra allt. Se filmen och hälsa på i deras hem i skånska Strövelstorp! 

 

Läs mer
3 maj, 2017

Stormen knäckte växthuset – och skapade en ny trädgård

Stormen Gorm slog hårt mot nordväst-Skåne förra vintern. När den bedarrat gick Birgitta Darrell i morgonrock och plockade glasskivor från gatan klockan 03 på morgonen. Familjens sprillans nya växthus fanns inte mer. Men stormen blev också starten för en hel räcka nya trädgårdslösningar.

Läs mer