Att inreda med betong verkar vara en trend som är här för att stanna. Kanske ska du överväga ett betonggolv i uterummet eller växthuset, eller en snyggt gjuten platta framför garageporten? Här kommer inspirerande bilder från ett gäng som verkligen tar seriöst på det här med design och betong.

Betongstil.se hör hemma i Stockholm men levererar designade betonglösningar över hela landet – och på alla tänkbara sätt. Badrum i betong, bänkskivor till köket i betong, uterumsgolv i betong, ytskikt till poolen i betong – det finns egentligen inga begränsningar.

– Det här hänt mycket de senaste åren och folk har fått upp ögonen för hur smidigt och hållbart och snyggt det är med betong. Och vilka möjligheter det finns. Tidigare var många rädda för betonggolv, det fanns inte rätt tekniker och efterbehandlingar. Men våra efterbehandlingar är så bra att du utan problem kan spilla ut ett glas rödvin. Du kan välja en mattlack eller ett vax. Rätt utfört är betong både design och hållbarhet i samma paket, säger Staffan Ruhedorfer på Betongstil. 

En av företagets finesser heter Crete Deco. Det är en tre millimeter tjock betongbeläggning som spacklas på i flera lager.

– Den lägger vi både ute och inne. Det blir inte lika stumt och hårt med en beläggning, och ljudet blir också behagligt. Dessutom riskerar man inte stora, genomgående sprickor i betongen på samma sätt som med vanlig gjuten betong.

Den här lösningen ger dig också möjligheten att designa den platta ytan på ett sätt gör att den blir mer levande och får mer dynamik än vanlig gjuten betong.

Lägger du Crete Deco ovanpå betongplattan i ditt uterum så får rymd och design och funktion – det är inga problem om du lagt ned värmeslingor i plattan. Skiktet är så tunt att det släpper igenom värmen.

Crete Deco bygger endast 3 millimeter och kan läggas direkt på befintliga ytskikt som klinker och kakel, vilket gör att du kan spara både tid och pengar när du vill göra snyggt med betong där hemma!

Betongstil utför även marbetong eller så kallad mönsterbetong. Denna lösning betyder att man kan skapa mönster på en gjuten betongyta likt en stenläggning genom olika schabloner, som man lägger på betongen efter gjutningen. Genom denna lösning så kan få din garageuppfart i betong att se ut som en traditionell plattsättning. Men då slipper du problemet med att plattorna sätter sig och att du får ogräs emellan dem.

Här kan du titta på inspirerande bilder från några av Betongstils projekt.

SPA-anläggning-Djursholm-vägg-81

Golv-Karlaplan

betong-golv-2-1030x579

Bänkskiva-Ekerö-1030x579

Betonggolv-stockholm-687x1030

betonggolv-vardagsrum

badrumsgolv-betong

Och så här kan det se ut med markbetong/mönsterbetong

index

Diskutera