Caroline bor i ett 70-talshus på landet utanför Alingsås ihop med maken Fredrik och barnen Ebba, Agnes och Selma samt två katter och en hund. När familjen flyttade in i huset för några år sedan fanns knappt någon förvaring alls. Därför var organiseringen av huset en viktig del när Caroline ihop med maken började renovera för att skapa sig ett drömhem i lantlig stil.

Under renoveringen som pågår för fullt i huset så har familjen byggt en klassisk skjutdörrsgarderob både i hallen och i ena dotterns rum.

– Där har vi tänkt förvara inte bara dotterns kläder utan även kläder och saker man vill lägga undan för säsongen, säger Caroline.

Det märks att förvaring löser en del problem - och skapar dem när det saknas.

På hög i tvättstugan har det tidigare legat förvaringspåsar med kläder som man snubblat över för att komma in. Men inte längre, säger Caroline med lättad röst.

– Nu ryms allt bakom skjutdörrarna i Ebbas rum och ännu finns det massor med plats kvar i garderoben. Det känns jättebra, berättar Caroline.

Framför skjutdörrsgarderoben med speglar dansar äldsta dottern Ebba ofta och gärna.

– Färgen, en varm grå, passade perfekt till rummets tapet. Inuti finns också en väldigt bra byrå som rymmer massor och som känns lite lyxig. Ebba är jättenöjd och jag med, berättar Caroline.

– En fördel med de här skjutdörrarna är att vi haft möjlighet att kapa dörrarna på höjden vilket gjorde monteringen av garderoben smidig. De passar nu perfekt för den takhöjden vi har i sovrummet. Jag, min man och dotter Ebba har hjälpts åt att montera.

Mix-skjutdörr-tradition-grå-spegel-2

Samarbete och organisering - en framgångsfaktor för ett vackert hem

I den stora familjen är organisering A och O. Enligt Caroline är det hon och äldsta dottern som är bäst på ordning i familjen men alla bidrar på sitt sätt.

– Barnen t.ex. är jätteduktiga på strumpmemory och jag sparar mycket tid på att slippa sortera strumpor som ska in i garderoben, menar Caroline.

När barnen åker till skolan strax efter klockan sju på morgonen då gäller det att alla vet var allt finns, särskilt när man har en liten som behöver mycket hjälp, berättar Caroline. Därför har Caroline och maken Fredrik sett till att organisera hemmet så att alla kan nå och ha koll på var allt finns.

De äldsta barnen får ta ansvar och göra sig i ordning själva på morgonen och de städar sina egna rum.

– Bakom skjutdörrarna ryms mycket och allt finns tillgängligt för dem att kunna nå själva. När de städar har de förvaringskorgar med lock som de enkelt kan placera olika saker i, det underlättar vardagen mycket, berättar Caroline.

Mix-skjutdörr-tradition-grå-inredning-mix-bas-3

På sitt Instagram-konto delar Caroline med sig av vackra bilder från hemmet som inspirerar många följare. En viktig framgångsfaktor för familjens idylliska och organiserade hem som syns på bilderna verkar dock vara ett gott samarbete.

Mix-skjutdörr-tradition-grå-inredning-mix-bas

– Vi är många och vi jobbar hårt och det är inte alltid så idylliskt som det verkar men snart får vi pusta ut när renoveringen är klar, säger hon och låter längtansfull.

Nästa projekt för familjen är att organisera tvättstugan ännu bättre och bli färdiga med badrummet.

– Men nu har vi i alla fall den mesta av förvaringen på plats och det är en stor lättnad, säger Caroline.

 

Beställ en gratis produktkatalog om förvaring

Forvaring-2020-skbv-framsida-mock 

Här är garderoben Caroline valde till sitt hem:

Mix_Allmoge_Grå_Tradition_Spegel_Grå_4_dörrar

Mix Skjutdörr – Allmoge Grå / Tradition Spegel

 

703165_inredning_MixInredning Mix – Bas

 

Snabbfakta om Caroline Bodehed

Ålder: 34
Familj: Maken Fredrik, barnen Ebba 11, Agnes 9, Selma 2, två katter och en hund
Bor: Liten bit utanför Alingsås på landet
Sysselsättning: Jobbar i familjeföretag som tillverkar stålprodukter ihop med maken Fredrik, nyss varit föräldraledig. Har inredningskonto på Instagram under namnet @carolinebirgitte.
Bästa förvaringslösning: Skjutdörrsgarderob där allt får plats att gömmas men samtidigt finns lättillgängligt

Fem inredningstips på temat förvaring:

  • Förvara prylar i korgar med lock – ös ned!
  • Låt förvaringen bli del av inredningen, tex. Lägg plädar/kuddar du inte använder på öppen hylla eller liknande
  • Ha allas saker tillgängliga så ingen blir beroende av någon annan för att t.ex. klä sig
  • Förvara per säsong – märk upp med namn och säsong tex. ”Caroline vinterkläder”
  • Strumpmemory – roligt och tidssparande om man hjälps åt!

Diskutera