Färga vackra påskägg helt naturligt och skapa påskstämning i växthuset. Linda Hansson berättar steg för steg hur du kan färga påskägg med råvaror som du redan har hemma.

Ingen påsk utan påskpyssel! Ett busenkelt tips för att göra pysslet ännu roligare är att färga ägg med naturlig färg. Linda Hansson ger sina bästa tips på hur du kan få till unika färger och mönster på nolltid.

– Det passar perfekt att dekorera med dessa ägg när du dukar upp till Påsklunch i växthuset. Ingen säger ju nej till en god och vacker Påsklunch i ett växthus, säger Linda.

paskagg-agg-kaffe

Det bästa av allt är att du inte behöver köpa en massa saker utan kan använda råvaror som redan finns hemma.

– Jag har använt kaffe och vinäger för att få till mina påskägg. Men det går också bra att använda sig av lökskal, rödbetor, blåbär, gurkmeja och mycket annat förstås, berättar Linda.

Så här går du till väga för att färga äggen naturligt med hjälp av kaffe och vinäger:


Steg 1

Blanda ihop ingredienserna. Koka väldigt starkt kaffe och häll upp i en skål med en skvätt vinäger. Häll även i kaffesumpen om du vill ha ytterligare effekt.

Steg 2

Placera äggen i skålen och låt dem dra i kaffet. Se till att snurra på äggen lite då och då. Ju längre tid de ligger i badet desto starkare färg får de. Tips: Låt en del av äggen ligga i en längre stund för variation. 

Steg 3

Plocka ur äggen och låt dem torka på en pappershandduk i några minuter. Vips så har du naturligt färgade ägg!

paskagg-agg-kaffe-bord

Använd äggen som dekorering på matbordet i växthuset. Eller sprid omkring dem för att höja mysfaktorn. Om något ägg går sönder när du färgar dem så är de minst lika fina för det. Använd dem.

– Placera ut äggen och dekorera dem med någon vacker kvist.

Om ägget behöver ett stöd för att kunna stå kan ett litet nystan som du snurrar till av gräs från trädgården användas.

paskagg-agg-kaffe-porslin

– Det är ju det som är det bästa med ett växthus, att få både odling och en härlig plats att vara på tillsammans.

Passa på att använda det du har runt omkring dig berättar Linda. Var inte rädd för att testa något nytt, försök hitta din egen stil.

– Duka bordet efter dina önskemål med ett vackert porslin, fjädrar, blommor och mer ägg. Ett maxat fyllt bord är trevligt för ögat. More is more.

paskagg-agg-kaffe-interior

 

Diskutera