Magdalena Forsberg bor ståtligt på den gamla släktgården vid Höga Kusten. Vi besökte en av Sveriges mest folkkära idrottsprofiler för att se hur det gick till när hon blev med växthus.

1. Magdalena porträtt.jpg

Magdalena Forsberg har vunnit svenska folkets hjärtan med sex VM-guld, OS-medaljer, seger i Världscupen sex år på raken och fyra Jerringpriser.

2013 blev hon Mästarnas Mästare och till våren är det dags för ny medverkan i det populära TV-programmet.

2. Ullånger.jpg

Hemma på gården i Ullånger i Kramfors Kommun kan Magdalena koppla av med man och barnen. Släktgården är just nu hennes andra hem, ett extra hem för avkoppling och verklig närhet till naturen. En plats för vila mellan TV-uppdrag, föreläsningar, träning och entreprenörskap i hennes egna verksamheter. I takt med att familjen renoverar den gamla skogsfastigheten och släktgården, ett hus på 400 kvadratmeter från 1800-talet, för att en dag flytta dit permanent, så föddes idén om ett växthus.

3. Bygget.jpg

– Det var faktiskt min syster som skaffade ett växthus från Skånska Byggvaror först och som fick upp mina ögon för det. Hon är kanonnöjd och det blev jättefint och stabilt där det står på sin tegelgrund. Det var också hon som rekommenderade mig att ta det största så det fanns plats för både växter och sittplats. Lite som en kombo av växthus och uterum. Så jag satsade på ett Spira 17,3 kvadratmeter, säger Magdalena.

4. Igensnöat.jpg

I november 2017 levererades Magdalenas vita växthus på mur, Spira, till gården och arbetet med en rejäl grund och tegelmuren tog vid. Familjen involverades i placeringen framför gården och var överens om att huset skulle vara nära till hands för att kunna användas både för odling och umgänge till våren och sommaren.

– Vi var måna om att få huset på plats innan den riktiga vintern slog till här uppe, så att vi faktiskt hinner njuta av rummet när tjälen går ur marken och solen tittar fram. Det ska bli härligt att börja njuta av vårt nya rum till våren och inreda det med både möbler och växtlighet. Jag älskar förstås vinter och snö men ser nu mycket fram emot att möta våren i vårt nya växthus, avslutar Magdalena Forsberg.

5. IMG_3006.jpg

Till våren återkommer vi till Magdalenas växthus i ett bildreportage som publiceras på Skånska Byggvarors blogg Drömhemmet och sociala medier.

6. Inne.jpg

7. Magdalena i hus.jpg

Hämta vår trädgårdskatalog

Läs om hur du lever med ditt växthus genom årstiderna. 

Diskutera