En pool gör ingen sommar. Men den kan ta dig en bra bit på vägen. Genom att planera och möblera området runt poolen har du skapat ett kanonalternativ till All inclusive-resan på Mallorca, hävdar vår skribent, tillika poolägare.  

Pool. Alla villaägares dröm? Nej kanske inte allas men likväl en av de hetaste trenderna när det kommer till att lyfta sin hemmaupplevelse på sommarhalvåret. Att kunna ta ett svalkande morgondopp innan jobbet en vacker junimorgon eller ta ett nattdopp under stjärnklar himmel en septembernatt – det skapar en ny nivå av vardagslyx!

En av de största fördelarna med att ha pool är att sommarvädret faktiskt blir mindre viktigt. Om det är svalt eller regnar gör liksom inte lika mycket skada numera när jag har en 27 gradig pool att dyka ner i närhelst jag vill. Om det är 14 grader på midsommarafton? Då är det inte dumt att ha varmt poolvatten att simma omkring tillsammans med vännerna. 

Stalltips för att möblera poolområdet

Så om du funderar på att skaffa pool: Fundera inte. Gör det! Men planera väl och ta hjälp av proffsen på just poolbyggen. Jag tänkte här istället ge några stalltips på hur du ska möblera området runt poolen för att få ut all potential den ger: 

* Satsa på sköna solstolar i direkt anslutning till poolen. Minst 4 stycken, helst fler så att fler kan njuta av att torka i solen efter badet. Sköna, snygga och tåliga. I just den prioritetsordningen.

* Placera en sofflounge under tak eller i uterum i anslutning till poolen. En plats för kaffet eller förfriskningen efter badet och en bra miljö att bevaka mindre barn som aldrig vill sluta bada, fastän klockan slagit 23.30 och de är skrynkliga som russin. Tänk på att möblerna ska vara oömma och tåla både vatten, vind och familjelivets heartbeat. 

Uterum Längta som poolhus

* Flytande fåtölj. Ett absolut måste! Känslan av total lyx och njutning infinner sig först när du med vinden flyter omkring i poolen, utan given riktning, med blicken rakt upp i den klarblå himlen och med nåt kallt att dricka i handen. Magiskt.

* Placera gärna vackra olivträd längs poolens sida för vacker inramning. Så får du skön medelhavskänsla och kan drömma dig bort till.... Côte d' Azur

* Glöm inte musiken. Flyttbara och trådlösa högtalare eller om du är ambitiös, fast monterade och vattensäkrade högtalare, adderar den där absolut fantastiska känslan av att du är i paradiset med just din favoritmusik i luften.

Med dessa självupplevda pooltips önskar jag dig en underbar poolsommar med vänner, familj och emellanåt,  i ensamt majestät!

Happy poolsummer önskar Olof som själv njuter av en underbar 70-talspool i klinker och tegel och har överseende med att den läcker liiite för mycket. 

 

Diskutera