Vårens intåg är en högtid för alla trädgårdsälskare, gör den här odlingssäsongen till den bästa fullfölj dina planer. Eller samla familjen runt middagsbordet under varma sommarmiddagar i ditt eget växthus. Oavsett hur dina visioner ser ut har Skånska Byggvaror växthuset som passar dig.

Att skapa en levande mötesplats som känns naturlig att vistas i är inte svårt. Ställ till med fest i ett rymligare växthus eller skapa en kaffehörna i en mindre modell. Givetvis finns det inga regler kring hur du väljer att använda ditt växthus. Men här nedan följer några tips för hur du kan tänka när du planerar.

För gemenskap – rum för dina drömmar

Det första steget i planeringen är ofta storleken. Här är det viktigt att fråga sig själv vad man har för planer med växthuset. Ska det bli en plats för umgänge med familjen eller platsen där dina odlingsdrömmar kommer till liv? För att göra ditt växthus till en mötesplats för nära och kära är det väl värt att investera i ett större växthus. Midsommarfirande och barnkalas behöver ofta gott om plats. Den familjevänliga serien Spira finns i storlekarna 6,7 till 21,5 kvadratmeter.

Spira-med-och-utan-murSpira och Spira Mur.

Den klassiska Oas serien erbjuder också alternativ för dig som vill ha gott om utrymme för att umgås. Varianterna Master och Senior finns att välja i storlekar mellan 7,3 och 18,8 kvadratmeter. Orangeri-modellen är ett elegant växthus som med sin unika form skapar plats för inredningsdetaljer som byråer till förvaring eller en bekväm fåtölj.

Skånska Byggvaror Växthus Oas
Ett Oas-växthus med somrig inredning.

För odling – hemmaodlarens paradis
Drömmer du om att få servera vårens primörer till säsongens första grillfest? Generellt sett kan man få plats med ganska mycket även i ett mindre växthus. Qube-modellen är ett smidigt växthus som lämpar sig perfekt för det där outnyttjade lilla hörnet i trädgården eller till sommarstället.
F09816 - Qube 66 3,8 m² - 5701701098161 (1)Qube

Beroende på vad du planerar att odla kan det vara värt att tänka på hur mycket yta du behöver. Mindre växter kan enkelt placeras ut i krukor eller kanske till och med i konservburkar. Vill du få plats med ett mindre träd är det däremot bra att tänka på hur många kvadratmeter som skulle passa dig.

Serien Odla finns i kompakta storlekar vilket gör det lätt att hitta en lämplig placering. Med tillval som pulverlackerad stomme eller glas- eller plastvägg är det enkelt att få just det växthus du vill ha. I ett luftigt växthus behöver du inte tänka på hur du ska få plats med nästa projekt. Se dina växter komma till liv i ett väl ventilerat växthus som håller perfekt temperatur för din odling.

Odla_14,1_svart_stadOdla.

Maskinglas, säkerhetsglas eller kanalplast
Du kanske redan har bestämt dig för vilket typ av material du vill ha till växthusens fönster. Men det kan vara värt att veta vad som skiljer dem åt. Kort sagt är kanalplast bäst för odling medan maskinglas passar bättre för den som vill använda växthuset som sällskapsrum. Kanalplast är ett tåligt material och har en god isolerande effekt för att hålla en jämn temperatur i växthuset. Maskinglas är precis som vi tänker oss att glas ska vara, genomskinligt och lätt att hålla rent. Samtidigt skiljer det sig från det aningen dyrare säkerhetsglaset som är än mer tåligt men ändå helt transparent. Fördelen med säkerhetsglas är att förekomsten av sprickor inte får glaset att falla isär utan håller det helt och stabilt.

kanalplast-maskinglasMaskinglas/säkerhetsglas och kanalplast.

Diskutera