En egen pool där hemma är drömmen för många. Men det är en kostsam dröm. Kanske kan ett spabad vara ett alternativ för dig? Det finns en hel del som talar för att det är ett smartare val!

Vi ska här låta en pool möta ett spabad i en match på nio ronder. Ibland är det kalla fakta som fäller avgörandet i en rond. Ibland är det helt upp till dig att avgöra vem som är vinnare, men matchen kommer att hjälpa dig om du är i valet och kvalet. Häng med!

Användning

En rond som förstås väger tungt. Vad ser du framför dig? En hel familj som badar och njuter och leker en varm sommardag? Eller sitter ni några få och njuter med ett glas gott i handen? Du kan drömma om att dyka ned i en uppvärmd pool efter att du klippt gräset en varm sommardag. Du kan längta efter att få hoppa ner i masserande bubbelbad när du kommer hem från jobbet.

Ett utomhusspa i solskenet!

Nyttjande

Här talar mycket för att ett utomhusspa vinner. Du kan ha det igång året om. På nyårsafton kan du sitta med ett glas champagne och se fyrverkerierna i 38-gradigt vatten. På sommaren kan du sänka temperaturen i ditt spabad och ha det som en svalkande oas, även om du inte kan simma i det.  Båda alternativen är familjevänliga. Det är fint att stoja i en pool – men det är också fint att ha fredagsmys i ett spabad och lite stillsamt sitta och snacka om veckan som varit.

Pris

Det blir billigare med ett spabad, så är det. En pool kräver dessutom ett helt annat förarbete, som också kostar.

En underbar uteplats med pool!

Projekt innan

Knockoutseger för spabad. Du kan få det levererat hem till dörren, i princip. Tar du sedan hjälp av en liten kran är det bara att sätta det på plats, fylla det och börja njuta. Spabadet kräver inget bygglov, levereras som färdig enhet och ställs på önskad plats. Det enda kravet är att det är en plan yta som klarar badets belastning.

Projekt under tiden

Dryckesbord till spabad

Även sedan allt är på plats är spabadet ett mindre projekt. Köp ett locklyft till ditt isolerlock och du badar utan ansträngning. Ett pooltäcke är större och bökigare, ett pooltak kan kosta en del. 

Du behöver sommar- och vinterställa din pool men inte ditt spabad och ett spa är lättare att rengöra.

Energiåtgång

Här beror det förstås på vilken typ av uppvärmning du önskar till din pool. Ett spa som används 2- 3 gånger i veckan förbrukar mellan 2 000-4 000 kWh per år i snitt. En pool kan du värma med allt från elpatron till solceller. 

Atmosfär

Ett spabad kan förstås se fantastiskt mysigt ut i en hörna av din utemiljö där hemma, men här vinner nog trots allt poolen. Särskilt om den kan vara upplyst när mörkret faller. En pool är inte bara till för att bada i, du kan hänga i ditt egna poolhus, den är en rejäl stämningshöjare på uteplatsen på ett annat sätt än vad spabadet är. Blått är flott!

Poolhus passar bra till poolen


Det är en jämn match mellan två ting som definitivt kan förgylla vardagen! Om du står mellan de här två valen så hoppas vi att den här matchen kan hjälpa dig en liten bit på vägen. Lycka till!

Läs om hur Molanders i Norrköping byggde ett poolhus. 

Hämta vår trädgårdskatalog

 

Diskutera