Sven och Ann-Charlotte i Sundvik mellan Helsingborg och Landskrona har en utsikt som kommer att göra dig lite avis. Här sitter de i sitt spabad och ser när båtarna passerar ute på sundet.

Sundsvik spabad 10

Ett spabad är förstås balsam för själen var det än står och när det än används. Men visst hade det varit extra gott att ha ett denna semestern? Vem säger nej till bubbel när sommaren är så här overkligt lång och fin?

Det visar sig dock att Sven och Ann-Charlotte badar allra mest – på vintern!

– Nu när det är sommar badar vi mest på kvällarna. Men det är faktiskt allra mysigast på vintern. Vi tycker om kontrasten mellan värmen och kylan. I vintras hade vi minus 10 ute, men 39 plus i badet. Att sitta där då när det är vindstilla och stjärnklart framåt midnatt och fullmåne, det är helt magiskt!

Nu har paret förstås en utsikt som man inte skojar bort. Och de kan njuta av den från många platser i hemmet. Sven köpte huset redan 1994 och gjorde de första renoveringarna. När Ann-Charlotte kom in i bilden 2012 startade en ny renoveringsvåg. Den här gången med en tillbyggnad som gjorde enplansvillan från 1955 till ett souterränghus. Vardagsrummet fick ett enormt fönster ut mot sundet. Ena långsidan begåvades med skjutpartier som leder ut till en enorm och högt belägen terrass.

– Min far är gammal sjöman och när han är på besök tar han fåtöljen och sitter sig och blickar ut mot havet. Det händer så mycket där ute, särskilt nu på sommaren när kryssningsfartygen passerar. Han sitter där tills vi säger att maten är klar, skrattar Ann-Charlotte.

Sundsvik spabad 5

Paret har hämtat mer än spabadet från Skånska Byggvaror. En finess är skärmtaket med kanalplast som är rejält byggt för att tåla de höstvindar som kan bli rätt kraftiga när man bor så här alldeles in vid havet. Eftersom det tillbyggda vardagsrummet i princip fungerar som ett uterum bestämde sig paret för att ett skärmtak på terrassen var den perfekta lösningen. I huset finns också ytterdörrar, innerdörrar och förvaringslösningar från Skånska Byggvaror. 

Sundvik ligger granne med det gamla fiskeläget Ålabodarna och Örenäs slott. Det är ett synnerligen vackert parti svensk natur, och ett par kilometer ut i sundet ligger Ven och djupandas.

7585676096_IMG_1293

7520753232_IMG_1295

 

Diskutera