Trånar du också efter lite mer utrymme i hemmet? Du kanske ska göra som bloggaren Hanna Melldén Sandmark. Hon skaffade en stuga till tomten och inredde den som både gästrum, lekstuga och kontor!

En del bygger till, andra inreder ett rum i källaren. Några skaffar ett uterum, somliga bråkar med interiöra lösningar. Hanna Melldén Sandmark bor i Halmstad med sin man Johan och sönerna Henri och Wilhelm. De har valt en egen och smart lösning på utrymmesutmaningen.

Stugan Lage är nästan 15 m² stor och kostar i grundutförande runt 30 000 kronor, lite beroende på säsong. Den är ett val som ger möjligheter.

Tanken är att stugan ska kunna växa med oss.

IMG_2841.jpeg

Först och främst gällde det att kunna hysa in långväga gäster någonstans. Särskilt på sommaren, när släkt och vänner vill komma till Halmstad och njuta av Tylösand och uteserveringarna vid Nissan. Men det fanns också tanke på en lekstuga till sönerna, snart fem och fyra, och så behövde ju Hanna, som driver bloggen Barnrumsinspo på heltid (hon har närmare 85 000 följare på sitt Instagramkonto), ett kontor för företagandet.

Familjen slog tre flugor i en smäll när de köpte Lage och inredde den efter eget huvud.

– Nu i sommar har vi haft den mest som gästrum och lekstuga. När hösten kommer och jag börjar jobba lite mer intensivt ska den även vara kontor. Har man arbetsplatsen i bostaden får man aldrig känslan av att komma hem. Det finns disk och kläder som pockar på uppmärksamhet. Det är bra att ha ett ställe att gå till.

img_5617.jpeg

– Man får plats med tre skepnader på 15 m². Man kan jobba med bäddsoffor och så. Tanken är att stugan ska kunna växa med oss. Barnen kanske vill ha en lekstuga i två-tre år till. I framtiden kan vi använda den till annat. Vi hade tankar på att bygga en trall runt stugan också, men det får vänta till nästa sommar.

När hösten kommer och jag börjar jobba lite mer intensivt ska den även vara kontor.

På sin blogg och sitt instagramkonto serverar Hanna sina följare en massa inspiration kring mode och inredning och inte minst barnrum. Man får följa familjen från snor till glamour, som Hanna själv uttrycker det. Här ser du hur hon har jobbat med familjens nya multistuga.

_DSC3685.jpeg

Vilka behov skulle en motsvarande stuga kunna fylla hemma hos dig?

 (Nedan Hannas stuga och en skärmdump från hennes populära blogg)

image1.jpg

barnrum.png

Diskutera