Vem gillar inte livet i trädgården? Flytta ut och omges av grönska, värme och frisk luft. Läs morgontidningen i solskenet, samlas kring grillen och kom närmare naturen. Med ett uterum kommer sommarkänslan tidigare, och den dröjer sig kvar långt in på hösten.

Det råder inget tvivel om att vi svenskar gillar att vara ute när väl säsongen faller in. Vi är soldyrkare utan dess like, och att vi gillar att grilla är nog en stor underdrift. Det är bara två av de bästa sakerna med att flytta ut i trädgården. Med ett uterum får du njuta av att vara ute oavsett väder. Du kan ta en lång frukost i trädgården även under de regnigaste dagarna. Utelivet börjar när du vill, och det pågår mycket längre.

Uterum

Njut av din trädgård från april till oktober. Vårkänslan när allt blir lite lättare kommer tidigare. Du lever i nuet. Till och med sommarregnet ger ro. Ta en fika medan dropparna smattrar mot rutan. Och på hösten kan du stanna ute. September och oktober blir minst lika härliga som våren. En kräftskiva med vännerna i september gör sig bäst i ett uterum. Sitt hela natten lång utan att kvällskylan lägger sorti på stämningen.

iStock-597250256@2x

Precis som uterummet är växthuset en plats där du kan njuta av utelivet en avsevärt längre del av året. Du behöver inte vänta till maj för att börja påta med växterna. Du kan i princip göra det året runt. Ta hand om dina odlingar och upplev lugnet det skänker. När du vill. Det är kanske just på hösten och tidiga våren du behöver det som mest.

DSCF9101-667169-edited

Ett växthus kan också vara mycket mer än odling. Varför inte möblera det? Bjud på en vårlunch och ät långa sensommarfrukostar mitt i trädgården. Njut av livets härligaste stunder oftare. Med ett uterum eller växthus förlänger du trädgårdssäsongen så att den varar från tidig vår till sen höst.

spira-mur-vaxthus-vasteras-SKBV2

 

Diskutera