I en villa på Värmdö med utsikt över havet bor Susanne och Jörgen Svensson sedan 13 år tillbaka med sina två döttrar Isabella, 17, och Angelina, 14. Familjen ville förlänga säsongen och kunna använda ett uterum med den fantastiska utsikten året runt och i vintras stod äntligen deras alldeles egna uterum klart.

--3242

Drömmen om ett uterum startade för 5 år sedan. Huset som ligger högt upp på en höjd vid vattnet har en utsikt som är häpnadsväckande, något som familjen inte riktigt kunde utnyttja på det sättet som de önskade. På baksidan av huset hade familjen ett spabad och en altan som var alldeles för kall, då baksidan ligger i norrläge. Ett uterum blev den perfekta lösningen för att utnyttja baksidan på huset och för att få njuta av utsikten över havet.

Susanne och Jörgen valde att rita upp uterummet tillsammans med Skånska Byggvaror för att få det att passa perfekt efter önskemål och formen på huset. Familjen valde att inte vinterbona uterummet men använder uterummet vår och höst med ett element om det behöver mer värme. Ett ljust tak valdes även för att få mer ljusinsläpp i uterummet vilket de inte ångrar.

--3184

– Till alla som drömmer om ett uterum, det bästa är att man får en känsla av att sitta utomhus fast man är inne och kan inte tjata för mycket om ljuset, för ljuset är så härligt, man får energi, vi är så nöjda och utnyttjar vår baksida hela tiden jämfört med innan vi byggde uterummet, säger Susanne.

Uterummet blev klart i vintras och familjen Sjödin Svensson började använda det nya uterummet redan i början på april. Familjen använde sig av en byggfirma som utförde allt arbete. När uterummet var klart var familjen mer än nöjda, för det smälter in så bra med huset på baksidan.

– Vi valde en modell som skulle smälta in med huset och vårt bubbelbad på baksidan, att välja Skånska Byggvaror kändes rätt då butiken ligger nära med många fina alternativ att välja mellan. Vi har varit jättenöjda med Skånska Byggvaror och skulle absolut tipsa andra som vill bygga uterum att välja dem, bra bemötande och all kontakt har funkat superbra, säger Susanne.

--3120-1

Familjen Svenssons uterum:

Valet blev modell Fira med brutna hörn. De brutna hörnen ger uterummet en lite mjukare form och skapar fler möjligheter att inreda med belysning, både utvändigt och invändigt. De flesta uterummen är bredare än djupa men i detta fall är det tvärtom, anpassat efter möjligheterna på tomten. En vinterträdgård, partier med bra isolervärden för användning året runt, och 50mm Kanalplasttak som ger ett bra ljusinsläpp.

--3106-1

Skånska Byggvaror tipsar:

Om du funderar på att skaffa ett uterum så har du säkert diskuterat saken med familj, vänner eller med kollegor på fikarasten. Någon kanske bor i ett nybyggt område med mindre tomt, och har anpassat uterummet efter det. En annan har stor villa i ett läge med havsutsikt, och därmed ett helt annat uterum. Förutsättningarna ser olika ut. Tycke, smak och behov varierar.

En viktig aspekt är att uterummet skall matcha huset. Uterummet ska anpassas och se ut som en naturlig del av huset.

Skånska Byggvaror har tagit fram ett antal färdiga koncept som skall göra det lite lättare för dig att välja. Det finns ett antal olika modeller av uterum, både väggansluta och fristående. Dessa modeller kan sedan varieras, nästan i det oändliga. Därefter skall du bestämma dig för hur du vill använda ditt uterum. Skall det mest vara en oas för umgänge under sköna julikvällar eller vill du också kunna ha din myshörna där du njuter av en bra bok långt in på fuktiga höstkvällar? Allt är möjligt!

Gå till vår uterumsguide på www.skanskabyggvaror.se där kan du med några enkla klick leka dig fram till ditt eget unika uterum.

Prenumerera på Drömhemmet

Diskutera