Anders och hans fru Helena bor i sitt egenbyggda hus sedan 5 år tillbaka. De valde att bygga uterum för 2 år sedan och önskar att de byggde uterummet tidigare, då det används i stort sett varje dag. Uterummet är nästan 24 kvadratmeter stort av modell Glädja där både släkt och vänner får plats. Anders och Helena har fyra barn och sju barnbarn så utrymmet kommer väl till hands. 

--1567 (1)

--1395 (1)

– På söndagar har vi tradition att äta middag med familjen. Vi äter alltid i uterummet under vår, sommar och höst. Det är perfekt att känna naturen så nära där alla får plats. 

Familjen valde att bygga uterum för att utnyttja ytorna bättre och komma närmare trädgården. Om det regnar en sommardag går det att sitta i uterummet och ändå känna natur och frisk luft och få den härliga känslan av att sitta utomhus. Om det är varmt går alla tre sidor på uterummet att öppna, det är både fridfullt och klimatmässigt och man får en skön fläktande plats i skuggan.

– Hela byggsatsen kostade 100 000 kr och man får så mycket för pengarna. Det är flexibelt och man får ett extra utrymme som går att använda på många sätt. Det är otroligt fridfullt att sitta och lyssna på fåglarna och komma ett steg närmare både trädgården och naturen, säger Anders.

Anders och Helenas nära vän driver snickeri och hjälpte familjen att bygga uterummet. Han tipsade dem om Skånska Byggvaror för att det var både prisvärt och stämde bra överens med familjens önskemål. 

– Det höjer absolut värdet på bostaden och både funktionellt och utseendemässigt smälter det bra in med huset. Vi är jättenöjda med Skånska Byggvaror och fick en bra känsla av service. Vi skulle verkligen rekommendera andra att använda sig av dem, säger Anders.

--1408

Familjen --1537 (2)Hagströms uterum

Glädja, en sadeltaksmodell som fasadmonteras. Det matchar väl med det modernt gråmålade huset. Här får de nästan 24m² yta att umgås i med familj och vänner. Partierna är säsong Vår/Höst vilket gör att familjen kan njuta större delen av året. Med tillfällig uppvärmning passar även rummet för användning under den kalla årstiden. Öppningsbara partier på tre sidor, det är bara att välja vilken väg som ska tas ut i trädgården.

--1308 (1)

Skånska Byggvaror tipsar:
Skånska Byggvaror har tagit fram ett antal färdiga koncept som skall göra det lite lättare för dig att välja uterum. Det finns ett antal olika modeller av uterum, både vägganslutna och fristående. Dessa modeller kan sedan varieras, nästan i det oändliga. Därefter skall du bestämma dig för hur du vill använda ditt uterum. Skall det mest vara en oas för umgänge under sköna julikvällar eller vill du också kunna ha din myshörna där du njuter av en bra bok långt in på fuktiga höstkvällar? Allt är möjligt!
Gå till vår
Uterumsguide i vår webbutik, där kan du med några enkla klick leka dig fram till ditt egna unika uterum.

Länk! Inspirerande bilder på uterum. 

Hämta vår uterumskatalog

--1484

Diskutera