Många drömmer om en walk in closet. För att det är praktisk lyx. Om man som Anna har 115 klänningar så är det en lyxig nödvändighet.

Anna och Joachim bor med två söner i ett villaområde i Helsingborg. De flyttade in i 60-talsbygget (enplans med källare, 145 kvadrat) för snart ett år sedan. Och även om det redan från början fanns bra förvaringsmöjligheter i huset så fick garderobstänket snart en prioriterad plats på att-göra-listan.

Lyxig walk in closet

I deras förra boende, ett kedjehus med källare 500 meter bort, hade de en öppen förvaringslösning med Elfa trådhyllor i källaren. Praktiskt, men inte så snyggt. De ville fortfarande ha det praktiska, men det fick gärna vara lite snyggare.

– Vi hade ett extra sovrum över, som de förra ägarna hade använt som kontor. Vi gjorde om det till walk in closet och vi valde en inredning som heter Prag. Den kändes stabil, möblerad, ljus och snygg. Nu kan vi låta dörren stå öppen hela tiden och det ser ändå snyggt ut.

Anna och Joachim bestämde sig för att bona om i garderoben. Alltså fick farfars gamla orientaliska matta bo på golvet. Tant Signes kristallkrona fick bli ljuskälla.

Nu har jag farfar och tant Signe med mig när jag går in bland kläderna. Det känns fint.

– Jag har drömt om en walk in closet länge, och jag har inte blivit besviken. Tvärtom. Du får en helt annan överblick på dina kläder.

På ena sidan finns en sektion med tre 1.10 meter breda lådor. På andra är det två sektioner på 1 meter. Anna berättar att hon ser direkt vad hon har. Organisationen är en stor lättnad, en utandning. Hon tycker att det är skönt att ha koll och ha allt samlat på ett och samma ställe.

Lyxig walk in closet

Det där sista är en sanning med modifikation. Garderoben är på cirka 12 kvadrat. Det är ganska stort, men när det var dags för inflyttning visade det sig att Joachims kläder inte fick plats.

Han brukar lite bittert säga att han får ha sina kläder i väskor under sängen. Han gillar kläder och har många plagg, precis som jag. Men faktum är att han fick garderober bakom skjutdörrar i sovrummet, så han ska inte klaga!

Inte heller alla Annas kläder fick plats. Så kan det bli om man har 115 klänningar.

– Ha ha, jag gillar klänningar och har samlat på mig en del de senaste 10-15 åren. Det är ett både snyggt och bekvämt plagg. Men de tar så pass mycket plats att jag får förvara en del skor och jackor på annat håll…

Walk in closet

 Vill du läsa fler inlägg på Drömhemmet? Börja då prenumerera och få nya inlägg direkt i mailboxen!

Prenumerera på Drömhemmet

 

Diskutera