Fredrik Lindström är en bärande del i det kommande svenska skidskytteundret. Med världscupseger och VM-brons i bagaget siktar han målmedvetet mot medaljer i såväl OS i Sydkorea 2018 som i VM i Östersund 2019. Att träna hårt är vardagsmat för Fredrik som vet vikten av att koppla av med familj och vänner för att ladda om. Skånska Byggvaror har fått förtroende att leverera den ultimata avkopplingen och ordning och reda.

Fakta / Fredrik Lindström
Ålder: 28 år
Yrke: Professionell skidskytt i landslaget
Uppväxt: Uppvuxen i Bredbyn, nordväst om Örnsköldsvik.
Bor: I nybyggd villa i Örnsköldsvik tillsammans med hustru Sara, dottern Rut 3 år samt katten Åke.
Utbildning: Skidskyttegymnasiet samt studier i idrottsvetenskap, Mittuniversitetet
Personligt motto: Bemöt andra som man själv vill bli bemött – allt börjar hos en själv!
Fredriks blogg: www.flindstrom.se 

Fredrik Lindström skjuta 1 Håkan Nordström foto.jpg

Som huvudsponsor till Svenska Skidskytteförbundet är Skånska Byggvaror en i laget bakom den svenska satsningen på kommande framgångar för svenskt skidskytte. En av landslagets främsta stjärnor är 28 årige Fredrik Lindström som valt att vara ambassadör för Skånska Byggvaror. Men inte bara genom en dekal på tävlingskläderna utan även i hemmet i Örnsköldsvik. I samband med att Fredrik och hustrun Sara byggde drömhuset vid en sjö utanför Ö-vik fick Skånska Byggvaror bidra till såväl avkoppling som ordning och reda, med spabad och drömförvaring.

– När vi äntligen fick flytta in i vårt nya, fina hus saknades några pusselbitar. Som alla vet är förvaring inte precis en styrka i nybyggda hus så vi satsade på att skapa väldigt bra inredningar till allt som ska få plats i en familj med en utrymmeskrävande skidskytt, skrattar Fredrik. 

– Sedan hade vi ju en fantastisk altan och utsikt mot sjön och pricken över i:et skulle vara ett spabad med utsikt. Så vi bestämde oss för att satsa på ett stort spabad som många får plats i. Det har vi sannerligen inte ångrat.

 

Fredrik Lindström spabad 1 Håkan Nordström foto.jpg

Plats för vila och uppladdning 

Som professionell skidskytt sedan tio år vet Fredrik hur stor betydelsen av avkoppling och uppladdning är. Utan vila, rätt mat och disciplinerad planering blir träningarna sämre och resultaten uteblir. För att kunna ge 110 procent på träningen gäller det att kunna återhämta sig till 100 procent också. För första gången i sitt liv har nu Fredrik blivit med spabad i hemmet och har satsat på modellen Castor med plats för fem personer, varav en är en liggplats. Alla med vidunderlig utsikt mot intilliggande kohagar och sjön.

– Att glida ner i badet efter ett tufft träningspass i regn och kyla eller en uttömmande tävling är en enorm belöning och avkoppling. Det är verkligen ett härligt sätt att ta hand om kroppen och vara lite snäll mot den efter att regelbundet piska sig själv. Men nu är det ju inte bara jag som njuter av den utan även min hustru och vår dotter så vi har supermysiga stunder tillsammans i badet. Livskvalitet helt enkelt, säger Fredrik.

Fredrik Lindström garderob 2 Håkan Nordström foto.jpg

Fem snabba frågor till Fredrik 

Hur började du med skidskytte?
Idrott har alltid varit ett stort intresse för mig. När jag gått ut grundskolan var det skidgymnasiet i Sollefteå som hägrade. Säsongen innan gymnasiet gjorde jag mina första skidskyttetävlingar. Att jag kom i kontakt med skidskytte berodde på att det byggdes en skjutvall hemma i Bredbyn. Redan som liten hade jag följt med pappa på älgjakt och på så sätt blivit intresserad av skytte och då min styrka i skidåkningen var skate så blev den kombinationen perfekt.

Största framgångar och målsättningar?
Jag tog min första världscupseger när jag vann sprintloppet i Antholz och tog min första VM-medalj med brons i masstarten i Ruhpolding. Nu går jag in i min tionde världscupsäsong. Jag siktar på att återigen ta mig in bland de tio främsta i den totala världscupen och OS i Sydkorea denna säsong och VM i Östersund följande säsong är mina stora mål.

Hur är livet som skidskytt?
Jag tycker att jag har världens bästa jobb. Det är varierande och jag får leva min dröm som samtidigt är mitt största intresse. Ok, det är också tufft ibland med slitsam träning men jag kommer alltid tillbaka till känslan att det är världens bästa jobb! Jag har också ett fantastiskt stöd i min hustru Sara.

Ni har byggt ett helt nytt hus – hur kom det sig?
Vi ville skaffa hus helt enkelt och lämnade lägenheten i Östersund för att flytta tillbaka till rötterna i Ö-vik. Som med mycket annat i livet som idrottare var det också välplanerat eftersom vi köpte tomten redan 2012 och sedan dess har drömt om ett hus här. I april 2017 blev det verklighet och vi flyttade in i vårt 173 kvadratmeter stora enplanshus. Huset var nyckelfärdigt men jag har själv byggt trädäcket där spabadet står och monterat alla fina förvaringslösningar från Skånska Byggvaror.

Hur händig är du själv?
Jag ser mig själv som en händig person och tycker om att småpula i huset och montera saker. Självkänslan och ögat, fick sig dock en törn när jag höll på att montera trädäcket i höstas. När jag skulle justera ett plank slant kofoten och slog in strax nedanför ögat. Det blev ambulans och flera stygn men allt gick bra… och jag har lärt mig att jag ska fokusera på skidskyttet och låta proffsen sköta de större husprojekten!

Läs om vår andra skidskytteambassadör, Anna Magnusson! 

Fredrik Lindström famil 1 Håkan Nordström foto.jpg

Fredrik Lindström familj 2 Håkan Nordström foto.jpg Fredrik Lindström spabad 3 Håkan Nordström foto.jpg

Fredrik Lindström garderob 3 Håkan Nordström foto.jpg Fredrik Lindström garderob 1 Håkan Nordström foto.jpg

Hämta vår förvaringskatalog

Diskutera