Hanna och Martin tog i från tårna när de skulle bygga sitt nya växthus. De valde ett i trä, en stabil konstruktion med extra allt, som lika gärna kan använda som uterum. Vi kollade hur det blev. 

SKBV_3-961079-edited.jpg

Hej Hanna Wendelbo och grattis till ditt nya växthus Växa i trä – hur blev det?

– Vi är supernöjda med resultatet, det är lite fix kvar att göra, men det hindrar oss inte från att börja njuta redan nu. Jag säger välkommen till hösten, den gör mig inget för alla mina tomat- och chili-plantor har ett nytt hus att flytta in i!

Hur skulle du beskriva känslan när rummet nu är på plats?

Kungsbacka15-250420-edited.jpg– Tanken svindlar på alla nya saker som vårt växthus erbjuder. Dels kommer det förlänga odlingssäsongen, men jag kan även se hur vi kommer använda det till middagar med höstträden runt omkring oss som en färgglad fond. Jag äskar verkligen att leva med säsongerna. Jag har lekt med tanken på att släpa ut ett ritbord så jag kan sitta där ute och måla med höststormar vinande runt knuten.

Hur gick ni till väga för att bygga det?

– Det hela började som en tanke då jag skulle ha en hemma-hos-fotografering och insåg hur vansinnigt mycket plantor som överallt växte i huset. Jag fick panik över vart jag skulle göra av alla små tomat-, chili-, gojibär-, cosmeabebisar som ockuperade varenda ledig yta. Först var vi inne på ett vanligt växthus med aluminiumprofil, därefter funderade vi på ett med en uppmurad bas. Men när vi fick se detta växthus i trä så var det kärlek vid första ögonkastet. Med sina rena, moderna linjer, som framhäver grönskan kändes det som det perfekta valet. När allt var målat så gick det på en helg att få upp huset med tre personer. Det har varit smått magiskt att se det växa fram i trädgården.

Vilken respons har du fått på det färdiga växthuset?

Kungsbacka5-119903-edited.jpg– Nyfikna grannar har kikat förbi och beundrat bygget. Det blir man ju väldigt glad för, när man får den responsens att grannarna tycker att man gör det fint för området. Växthuset pryder verkligen sin plats! Mina följare på Instagram har fått följa med i hela byggprocessen, min förhoppning är att inspirera till växthusliv och gensvaret har varit enormt.

Vad säger folk som byggt växthus - läs här! 

Hur passar det in i ert hem?

– Hybridrummet är en förlängning av huset och bjuder på en otroligt vacker syn. Växthuset binder ihop hela ute-området fantastiskt fint. Vår nästa tanke är att bygga ett utekök i anslutning till huset, då kommer det att bli en naturlig matplats och umgängesplats som man aldrig vill lämna.

Hur tänker du använda växthuset nu?

Kungsbacka3-295892-edited.jpg– Framför allt tror jag att växthuset kommer förlänga säsongerna, våren kan starta tidigare och hösten kan vara längre. Jag har tankar på att bjuda in till workshops med mitt populära blomsterpill. Det blir ju en perfekt plats att sitta och blomsterpilla på omgiven av hela trädgårdens blomsterprakt.

Prenumerera på Drömhemmet

Följ Hanna Wendelbo på hennes Instagram 
https://www.instagram.com/hannawendelbo/
samt 
hennes man Martin Wendelbo
https://www.instagram.com/martinwendelbo/ 

SKBV_4-013898-edited.jpg

SKBV_5-054128-edited.jpgTransparens. Hannas och Martins projekt har sponsrats av Skånska Byggvaror

Läs om hur du kan tänka när du ska köpa växthus

 

Diskutera