Ämne Växthus

28 mars, 2023

Så får du en fantastisk vårodling i ditt växthus - 5 enkla tips

Vårodlingen i ett växthus är ett bra sätt att få en tidig start på säsongen och njuta av färska grönsaker och blommor. Här är några tips för att lyckas med din vårodling:

Läs mer
26 juli, 2022

Därför är uterum en smart investering

Det finns flera saker som talar för att uterum och växthus inte är en kostnad, utan en investering. Skulle du sälja huset några år efter att du byggt får du förmodligen igen pengarna med råge.

Läs mer
8 april, 2022

Så här ser en växthusägares odlingskalender ut

Med god förberedelse kommer du kunna ha stor glädje av växthuset under vår, sommar och höst. Vi har samlat tips inför årets olika säsonger. 

Läs mer
30 juli, 2020

Växthuset ger liv till gården

Drömmen om ett växthus blev sann när Marie och hennes familj flyttade ut på landet. Nu odlar hon gurka, tomat och melon och njuter av att ta en kopp te på hennes nya favoritplats – i en rottingfåtölj i hörnet av växthuset.

Läs mer
8 juli, 2020

Sommarens Växthustrender

Låt oss titta lite närmare på sommarens växthustrender. Vi ser att allt fler ger sina trädgårdar ordentligt med kärlek i år. Spännande grönsaker, mysig inredning och mycket mer.

Läs mer
27 maj, 2020

Vilken växthusmodell passar mig?

Känslan när du har hittat växthuset som uppfyller dina drömmar är verkligen häftig. Det kräver lite tid och tanke, men är väl värt det. Vill du ha ett växthus med fokus på odling, eller vill du skapa en plats där du kan umgås med vänner och familj över en middag? Kanske vill du ha en avkopplande läshörna bland alla dina doftande blommor och växter?

Läs mer
27 april, 2020

Sommarblommor i växthuset

När solens strålar värmer upp både jord och mark uppstår en omvandling som nästan känns magisk. En som vet hur man bäst tar till vara på denna omvandling är Linda som håller i Instagramkontot @arstidensbasta. Här ger Linda sina bästa tips på hur du planterar sommarblommor i växthuset.

Läs mer
11 april, 2020

Odlarglädje i dubbel bemärkelse

I det gröna växthuset i Nyköping odlar Emelie gurka, tomat, paprika, chili och melon. Det är hennes favoritplats på jorden där hon kan slappna av och ägna sig åt sin stora hobby – odling.

Läs mer
3 april, 2020

Påsk i växthuset

Färga vackra påskägg helt naturligt och skapa påskstämning i växthuset. Linda Hansson berättar steg för steg hur du kan färga påskägg med råvaror som du redan har hemma.

Läs mer