Alla inlägg

Utelivet börjar nu!

Äntligen är våren här, så alldeles efterlängtad. När trädgårdslivet börjar och vi är ute mer än inne.

Så får du en fantastisk vårodling i ditt växthus - 5 enkla tips

Vårodlingen i ett växthus är ett bra sätt att få en tidig start på säsongen och njuta av färska grönsaker och blommor. Här är några tips för att lyckas med din vårodling:

Sänk din energikostnad med nya fönster! Så kan du räkna!

Hur mycket kan du sänka din energikostnad genom att byta ut gamla fönster? Här kommer en fingervisning.

Därför är uterum en smart investering

Det finns flera saker som talar för att uterum och växthus inte är en kostnad, utan en investering. Skulle du sälja huset några år efter att du byggt får du förmodligen igen pengarna med råge.

Bygga uterum på befintlig altan

I detta blogginlägg hjälper vi dig som redan har en altan och som nu vill bygga om det till ett uterum. Det finns olika regler som styr och det är inte alltid storleken som avgör om du behöver ett bygglov eller inte.

Så här ser en växthusägares odlingskalender ut

Med god förberedelse kommer du kunna ha stor glädje av växthuset under vår, sommar och höst. Vi har samlat tips inför årets olika säsonger. 

Katalogen för 2021 är här

Den nya produktkatalogen för 2021 är här fylld med nyheter, inspiration, fakta, idéer och tips. Beställ hem den till brevlådan idag, helt kostnadsfritt. Läs intressanta kundreportage och ta del av guider som förhoppningsvis kan hjälpa dig på vägen till att förverkliga ditt drömhem.

Bästa tipsen för belysningen av din trädgård

Nicole Wilson (@newgenerationgardens) är trädgårdsdesignern som efter många år som skodesigner i modebranschen, för bland annat Acne studios och & Other stories, valde att sadla om till sin stora passion: trädgård.

Växthuset ger liv till gården

Drömmen om ett växthus blev sann när Marie och hennes familj flyttade ut på landet. Nu odlar hon gurka, tomat och melon och njuter av att ta en kopp te på hennes nya favoritplats – i en rottingfåtölj i hörnet av växthuset.

Sommarens Växthustrender

Låt oss titta lite närmare på sommarens växthustrender. Vi ser att allt fler ger sina trädgårdar ordentligt med kärlek i år. Spännande grönsaker, mysig inredning och mycket mer.

Så får du en lyckad inglasning av altanen

En inglasad altan ger många härliga fördelar. Inglasningen förstorar ditt hem och ger ett extra rum att njuta i med närhet till din trädgård. Du får en förlängd säsong och gör det möjligt att umgås med en känsla att vara utomhus året om. Här kan du inreda med möbler och detaljer som en vanlig altan utan skydd inte har.

Vilken växthusmodell passar mig?

Känslan när du har hittat växthuset som uppfyller dina drömmar är verkligen häftig. Det kräver lite tid och tanke, men är väl värt det. Vill du ha ett växthus med fokus på odling, eller vill du skapa en plats där du kan umgås med vänner och familj över en middag? Kanske vill du ha en avkopplande läshörna bland alla dina doftande blommor och växter?

Sommarblommor i växthuset

När solens strålar värmer upp både jord och mark uppstår en omvandling som nästan känns magisk. En som vet hur man bäst tar till vara på denna omvandling är Linda som håller i Instagramkontot @arstidensbasta. Här ger Linda sina bästa tips på hur du planterar sommarblommor i växthuset.

Odlarglädje i dubbel bemärkelse

I det gröna växthuset i Nyköping odlar Emelie gurka, tomat, paprika, chili och melon. Det är hennes favoritplats på jorden där hon kan slappna av och ägna sig åt sin stora hobby – odling.

Påsk i växthuset

Färga vackra påskägg helt naturligt och skapa påskstämning i växthuset. Linda Hansson berättar steg för steg hur du kan färga påskägg med råvaror som du redan har hemma.

Odla dahlior – floristens bästa tips

Hur odlar man dahlior? Vi har frågat Linda Hansson, floristen som driver instagramkontot @arstidensbasta, om hennes bästa tips. Här är vad hon har att säga.

Katalogen för 2020 är här

Den nya produktkatalogen för 2020 är här fylld med nyheter, inspiration, fakta, idéer och tips. Beställ hem den till brevlådan idag, helt kostnadsfritt. I katalogen hittar du allt om uterum och växthus och en del kring dörrar, fönster, solskydd och annat för att ta ännu ett steg närmare till att förverkliga ditt drömhem.

Caroline fixar kaoset

Caroline bor i ett 70-talshus på landet utanför Alingsås ihop med maken Fredrik och barnen Ebba, Agnes och Selma samt två katter och en hund. När familjen flyttade in i huset för några år sedan fanns knappt någon förvaring alls. Därför var organiseringen av huset en viktig del när Caroline ihop med maken började renovera för att skapa sig ett drömhem i lantlig stil.

10 frågor och svar om uterum

Som specialist på uterum får man förstås mängder av frågor. Här svarar Skånska Byggvarors produktchef Per-Ivan Christiansson på några av de vanligaste frågorna.

Utelivet börjar när du vill

Att bevara utekänslan trots att man befinner sig inomhus är något som Sandra och Henrik ville hitta en lösning för. Och sedan familjen blev med uterum har de inte bara kommit närmre naturen men också lyckats förlänga sommaren.

– Vi bodde i lägenhet när vi började titta efter hus för några år sedan. Jag hade kitesurfat mycket på sjön och tänkt att här vid sjökanten bodde de fint. Vi stod på balkongen och tittade ut över sjön och sa att: Det här ska vi ha! Vi var enda budgivarna och fick det för en bra bit under utgångspriset, säger Henrik.Så kan det gå till när man blir med ett hus vid en sjö. Henrik har slitit rätt hårt med att fräscha upp det sedan januari 2013, medan Sandra styrt med Elsa, 5, och Aston, 2. Vinnaren i det ganska omfattande renoveringsracet är det vinterisolerade uterummet med vikpartier, som blev färdigt förra året.

Här kan de sitta och blicka ut över sjön. Tomten leder ner till en brygga och en badflotte. Där finns det också en liten motorbåt i aluminium och ett par SUP-brädor. Familjen utnyttjar verkligen att sjön finns inpå knuten.

– På vintern kan vi kitesurfa med snowboard, eller åka långfärdsskridskor eller längdskidor. Och det går att grilla vid stranden även på vintern!Bostaden håller med många platser för livsnjuteri. Det finns ett trädäck med två loungehörn, en balkong med nästan genant bra utsikt. Och de håller på att bygga en terrass nedanför gräsmattan, på vägen ner mot bryggan. Förmodligen blir det ett spabad så småningom.

Men det är utan tvekan uterummet som är boendets favoritplats. 

– Det är vinterbonat, med golvvärme, på 15 kvadrat. Vi sitter här året runt. Vi äter frukost, lunch och middag här. Vi firade jul här, hade granen i uterummet. Det är ett relationsrum. Vi sitter hellre här om kvällarna och pratar med ett glas vin, än sätter oss framför tv:n i vardagsrummet. Uterummet gör att vi kommer närmare varandra.Henrik har både snickar- och elkunskaper i bakgrunden och har gjort allt själv, med lite hjälp av bekanta. Det har hållit renoveringskostnaderna nere på ett minimum, även om det blivit mycket kvällsjobb. 

– En fördel med att göra det själv är att man får tid att tänka till inför varje moment. Vad blir snyggt, vad funkar? Då ångrar man inte så mycket. Hantverkare vill inte ta för lång tid på sig, för det vill inte kunden. Då kan det tas en del förhastade beslut.

– Det vi gillar med vikpartierna är att vi kan öppna upp nästan allt från tre håll, och bevara utekänslan. Vi har sol här hela dagarna och det blir fantastiskt på kvällen när himlen blir helt rosa. Och när sjön ligger spegelblank är det helt magiskt.

Villorna och parhusen längs den här kanten av Glan ligger på en rullstensås. Varje år får Henrik och Sandra plocka sten för att till slut få till den perfekta badstranden. Men det finns en poäng med det också, konstaterar Henrik:

– Det är inte så dumt att gå i bar överkropp och svettas och kasta stenar ut i vattnet. Vi kommer väldigt nära naturen. Vi står i princip och borstar tänderna i naturen, vårt sovrumsfönster har väldigt vacker utsikt över sjön. Vissa dagar när dimbankarna driver in ser man bara 50 meter ut. Man slutar aldrig att förundras över naturen när man bor så här. Och på vintern när isen ligger så har vi Östergötlands största tomt – det är en mil till andra sidan.

Insikten om vad ett uterum gör för utsikten

Först fanns naturen, sen kom uterummet. Och uterummet gjorde naturen än mer fantastisk. Följ med till ett rum med en utsikt!

Cecilia hittade lugnet i växthuset

För ett drygt år sedan bestämde sig Cecilia Netterberg att förverkliga sin dröm om ett eget växthus i trädgården och vägen dit har bjudit på många nya lärdomar och upptäckter. Bland annat en chili som blev lite hetare än väntat.

Bygghjälpen

Alla våra uterum levereras i smarta byggsatser som gör att drömmen om ett mysigt uterum lätt blir till verklighet. Men vad krävs egentligen? Vad betyder det att byggsatserna är färdigkapade? Och måste du verkligen bygga uterummet själv? Vi har gjort en liten guide med det viktigaste du behöver veta om byggnationen av ditt uterum. Allt för att du ska känna dig trygg inför ditt köp!

Bygglovs-guiden

En av de vanligaste funderingarna på vägen mot ett färdigt uterum är frågan om bygglov. Du ansöker om det genom din kommuns byggnadsnämnd. Men hur långt tid tar det och behöver du även fråga dina grannar? Vi har svarat på de vanligaste frågorna som brukar dyka upp. Allt för att du ska känna dig trygg inför ditt uterumsköp. Glöm inte att använda dig av den smidiga Uterumsguiden.

Så väljer du rätt uterum

Per-Ivan är produktchef på Skånska Byggvaror. Med över 20 år i branschen kan han det mesta om uterum! Vi har bett honom svara på de vanligaste funderingarna uterumsköpare har. Det kan finnas mycket att tänka på och det är såklart viktigt att det blir rätt och inte minst på det sätt som ni önskar. Läs igenom Per-Ivans tips så kan ni känna er tryggare i ert uterumsval.

Ta hemester i växthuset

Försenade avgångar, trånga hotellrum och turistfällor. Ja sommarsemestern blir inte alltid som man tänkt sig. Men man behöver inte ge upp för det, nu kan du fira hemester i ditt eget växthus! Resan är halva nöjet, så sätt dig med en kopp kaffe och börja planlöst skissa i ett anteckningsblock.

Sju anledningar att skaffa växthus

Utnyttja din trädgård till fullo i vår och sommar med ett växthus från Skånska Byggvaror. Här är anledningarna varför du bör satsa på ett växthus för din trädgård.

Så vinner du över uterumstvivlarna

Varför ska man egentligen ha ett uterum? Det är väl bara ett till rum, precis som hemmets alla andra? Eller är det kanske ett rum specialdesignat för att få dig att må bättre?

Skapa dina drömmars växthus

Vårens intåg är en högtid för alla trädgårdsälskare, gör den här odlingssäsongen till den bästa fullfölj dina planer. Eller samla familjen runt middagsbordet under varma sommarmiddagar i ditt eget växthus. Oavsett hur dina visioner ser ut har Skånska Byggvaror växthuset som passar dig.

De åtta mest populära uterummen

Hej! Här kommer en guide till våra populäraste uterum. Vi tänker att den kan vara en hjälp på vägen när ni ska hitta den modell som passar just er. Vi har ett stort utbud där alla uterum har olika fördelar. Det är framtaget för att passa alla typer av hus och stilar och varje uterum går att konfigurera och anpassa på många olika sätt. Oavsett vilken modell du väljer kommer den i en smart byggsats som du enkelt bygger ihop själv. Här ser du de 8 mest populära modellerna i vårt sortiment!

Inred ditt uterum som en expert

Pernilla Jansson arbetar som inredare på heltid. Här är hennes tips på hur du inreder ditt uterum!

Växthuset invigdes med vännerna

Pernilla och hennes sambo bygger gärna om hemma. När de bestämde sig för sitt senaste projekt valde de att flytta ut det i trädgården. Familjen blev med växthus! Här är Pernillas berättelse om hur det gick till.

”Mitt växthus är mitt nya paradis”

16 år efter att Magdalena Forsberg lade skidskyttekarriären på hyllan har hon bytt ut skidspåret och skjutvallen mot programledande i TV, föreläsningar, företagande och arbete på gården i Ullånger, Höga Kusten. Och när hon på riktigt ska koppla av då njuter hon av sitt nya paradis. Ett alldeles nytt växthus, fyllt av tomater och umgänge med familj och vänner.

Fristående uterum vid pool i Norrköping

Poolen och det enorma trädäcket var första steget. När det fristående uterummet lades till skapades hemmamagi. Följ med till Jennie och Johan i Norrköping!

Traditionellt, rödmålat och pittoreskt i Gnesta

Den gamla byggnaden på morfars gård totalrenoverades. Pricken över i:et blev ett uterum som gifte sig med den pittoreska timmerkåken.

Därför är uterum och växthus en smart investering

Det finns flera saker som talar för att uterum och växthus inte är en kostnad, utan en investering. Skulle du sälja huset några år efter att du byggt får du förmodligen igen pengarna med råge.

Växthus – liten guide för dig som vill ha ett!

Vilken typ av växthus ska du egentligen välja? Här går vi igenom de alternativ du har! 

Läckert växthus i höstskrud i Ludvika

Vem sa att växthus bara är något som hör våren och sommaren till? Kolla här hur tjusigt Ida Gustafsson i Ludvika har det i sitt höstiga växthus från Skånska Byggvaror. 

Designa med betong!

Att inreda med betong verkar vara en trend som är här för att stanna. Kanske ska du överväga ett betonggolv i uterummet eller växthuset, eller en snyggt gjuten platta framför garageporten? Här kommer inspirerande bilder från ett gäng som verkligen tar seriöst på det här med design och betong.

Idas härliga växthus i Ludvika - en verklig oas!

Ida Gustafsson blev med växthus mitt i säsongen – men hej vad växterna mådde bra av att komma in i ett Odla på sex kvadrat! Nu är växthuset en oas i liten 20-talsträdgård mitt inne i Ludvika.

Så gör våra grannar i Norge!

Uterum är stort i Sverige, men våra grannar i Norge har också fattat poängen. Här kommer lite inspirerande bilder från vårt grannland.  

Så tar du hand om din trädgård i september

Ny månad och nya sysslor. Här kommer bra tips på hur du tar hand om din utemiljö när sommaren blir till höst. 

Så tar du hand om uterummet efter sommaren

Det börjar bli dags att ta ge uterummet en översyn efter en sommar då det använts flitigt. Här får du veta hur du tar hand om din kompis på bästa sätt.

Lekstugan Ellen var kalas att ha när Melina fyllde 3!

Det ultimata barnkalaset? Det fixar du förstås i älsklingens alldeles egna lekstuga! Så gjorde i alla fall Jane när dottern fyllde tre och det blev succé.

De byggde sin dröm själva – ett uterum värt att fira i Jönköping

Även den oerfarne hemmafixaren kan bygga ett uterum på egen hand. Det gjorde Valam, när han till slut bestämde sig för att ta tag i en gammal dröm.

Kyla ned huset eller uterummet? Här kommer hjälp på traven!

Ett helt folk har övervägt att investera i kylanläggningar till sina hus eller uterum den här sommaren. Men hur ska du tänka? Vi frågade en kylexpert.

Inspireras av 12 fina uterum på Pinterest

Drömmer du också om att bygga uterum? De här bilderna kommer att få dig att vilja åka direkt till Skånska Byggvarors butiker eller in på webben och beställa ditt alldeles egna uterum.

Nu är det smart att handla uterum och växthus

Sommaren lider mot sitt slut. Då är det ett smart ekonomiskt drag att förbereda sig för nästa. Just nu är det kampanjpriser på mängder av saker som kommer att göra livet skönare om bara 7-8 månader. 

Lekstugan som blev som ett hem för lilla Melina

Melina fyller snart tre år och laddar för barnkalas i sitt eget lilla drömhus. Lekstugan Ellen – som nu har bytt namn till Lilla Villa Rönnbacken – är sommarens hit hemma hos familjen utanför Vagnhärad. 

Så gjorde inredaren med sitt eget uterum

Susan Törnqvist ville att uterummet skulle fungera som en integrerad del av huset. Då var inredningen viktig. Och jobbar man som inredare blir den förstås än viktigare.

Saker för din trädgård i augusti

Ny månad och massor av augustigöra i trädgården. Här kommer lite tips i skarven mellan sommar och höst.

Förrådet gjordes om till uterum!

Ju mindre utrymme du har, desto mer kreativ behöver du bli. Lotta i Helsingborg tog helt enkelt och gjorde ett uterum av förrådet.

Spabad med utsikt över Ven

Sven och Ann-Charlotte i Sundvik mellan Helsingborg och Landskrona har en utsikt som kommer att göra dig lite avis. Här sitter de i sitt spabad och ser när båtarna passerar ute på sundet.

5 kul recept för dig som älskar chili

Har du också växthuset eller uterummet fullt av chili som börjar mogna. Här får du några kul tips på vad du kan göra med de heta frukterna.

Så får du gallret till grillen rent igen

När grillen gått varm en sommar ser gallret ut som det gör. Här är sju smarta knep om du vill få det rent och fräscht igen. 

Så mycket kostar ett uterum

Funderar du på ett uterum och vill ha ett hum om vad det kommer att kosta? Då får du lite hjälp på traven här.

Uterummet tog familjen närmare naturen

Anders och hans fru Helena bor i sitt egenbyggda hus sedan 5 år tillbaka. De valde att bygga uterum för 2 år sedan och önskar att de byggde uterummet tidigare, då det används i stort sett varje dag. Uterummet är nästan 24 kvadratmeter stort av modell Glädja där både släkt och vänner får plats. Anders och Helena har fyra barn och sju barnbarn så utrymmet kommer väl till hands. 

Ta hand om din trädgård i juli

Vi har redan två stekheta sommarmånader bakom oss. Har värmen påverkat din trädgård? Kolla här vad som kan vara smart att göra för din trädgård i juli!

Trädgårdsdröm med massor av funktion!

Lisa Bergström är både trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner. Vi lät henne skapa en drömträdgård med massor av funktion. Låt dig inspireras!

Uterummet blev hemmets samlingsplats

Vid sjön Mellan-Valsan i Falun ligger Mikael och Solveig Barmés fina hus. Där har de bott i 2,5 år och för ett år sedan valde de att bygga ett uterum.

Ta in midsommar i ditt uterum!

Blanda olika material, gammalt som nytt och blommor av olika slag. Skånska Byggvarors inredningsexpert Pernilla Jansson ger dig bästa tipsen för en lyckad midsommarfest även om vädret inte tillåter!

Uterum med läcker havsutsikt

I en villa på Värmdö med utsikt över havet bor Susanne och Jörgen Svensson sedan 13 år tillbaka med sina två döttrar Isabella, 17, och Angelina, 14. Familjen ville förlänga säsongen och kunna använda ett uterum med den fantastiska utsikten året runt och i vintras stod äntligen deras alldeles egna uterum klart.

Uterum och midsommar? Grattis till dig!

Långtidsprognosen säger att du som har ett uterum är midsommarfirandets stora vinnare.

Spabad eller pool – vem vinner?

En egen pool där hemma är drömmen för många. Men det är en kostsam dröm. Kanske kan ett spabad vara ett alternativ för dig? Det finns en hel del som talar för att det är ett smartare val!

Just nu kan du göra ett klipp på uterum!

Funderar du också på att förlänga sommaren med hjälp av ett uterum? Just nu kan du göra smarta klipp - och hinna färdigt med rummet innan hösten är här. 

Stressfritt njuteliv i uterum på skön ö

Forskning talar för att vi mår synnerligen bra av att vistas i naturen, och gärna till och med övernatta i små stugor med både glasväggar och glastak.

Prisbelönt hus – med urläckert växthus!

 

Charmig lekstuga i Höör

Sveriges coolaste lekstuga kan mycket väl finnas i skånska Höör. Det är i alla fall en lätt avgjord tävling om man låter Gry och Max vara jury.

Fristående uterum med spansk touch

Kjell och Angeles Salander i Luleå har byggt ett fristående uterum med spansk touch. Oasen vid skogen har till och med fått ett spanskt namn: Terraza Del Sol.

Så blir gräsmattan fin igen

Efter vintern och våren kan din gräsmatta behöva lite hjälp. Här får du några enkla tips som gör underverk!

Tillbehör som svalkar i uterummet

När det är riktigt varmt och soligt kan det bli väldigt hett i uterummet. Läge att investera i skuggtak eller skuggardiner?

Skjutdörr vid snedtak – lösning med många plus

Det är inte alltid så lätt att hitta snygga och smarta inredningslösningar om du har rejäla snedtak att bråka med. Tricket är förstås att jobba med skjutdörrar. 

Panelvägg och fönster – häng med till inredarens uterum

Nina Mansoori ville ha sina alldeles egna lösningar när det skulle byggas uterum. Alltså ritade hon det själv. Fönstret i panelväggen var ett av många lyckade påhitt.

Är en terassmarkis lösningen för dig?

En rejäl terassmarkis är en förhållandevis billig investering som ger ditt uteliv guldkant. Just nu finns de till kampanjpriser. 

Grillsugen? Så blir du en mästare på egen rub!

Lär dig att göra din egen rub och ta sommarens grillkvällar till helt nya nivåer. Lyssna till HR-killen som sadlade om och blev grillnörd på heltid.

Så använder du ditt uterum som växthus!

Har du ett uterum och gillar att odla så är du bara att gratulera. Ett uterum går utmärkt att använda även som växthus. Här får du lite tips på vägen av trädgårdsingenjören. 

Proffsets viktigaste tillbehör för växthuset

Det finns en massa tillbehör att skaffa till ditt växthus. Här kommer trädgårdsingenjören och förklarar vilka fem tillbehör hon inte kan klara sig utan.

13 tips för dig som gillar att odla

Utesäsongen är i princip här. Här kommer lite fina trädgårdstips för dig med gräsmatta, trädgårdsland, uterum eller växthus – eller alltihop.

Förråd som lyfter ditt trädgårdsliv!

Vill du ha ett enklare, snyggare och mer praktiskt trädgårdsliv? Då ska du kolla in de helt nya förrådsbyggnaderna!

Fristående uterum vid pool – läckert i Norrköping

Poolen och det enorma trädäcket var första steget. När det fristående uterummet lades till skapades hemmamagi. Följ med till Jennie och Johan i Norrköping!

Värmen kommer – så får du trädäcket snyggt och rent!

Det utlovas rejäl vårvärme till helgen i stora delar av landet. Dags att göra fint där ute. Här får du veta hur du gör med trädäck, uterumstak, takpannor och entréplattor.

Sex sätt att få skön värme till uterum och altan

Ibland behöver man hjälpa årstiderna lite på traven. Här är sex alternativ för dig som vill ha extra värme till uterummet eller altanen, från enkel budget till svårslagen lyx.

Experten hjälper dig odla perfekt chili

Han är den utbildade filosofen från Kanada som hamnade i Höganäs och öppnade Chiligaraget. Denna vecka kommer hans helt färska chilibok ut på Natur & Kultur. Här får du odlingstips och dessutom berättar Mark om sina favoritchilis – och hur du använder dem.

Fem punkter som håller uterummet fräscht

Söndag 25 mars byter vi till sommartid och det är dags att se över uterummet. Här får du veta hur du tar hand om din kompis på bästa sätt.

Häng med hem till skidskyttehjältarna! 

Våra svenska skidkyttar har verkligen åkt sig raka spåret in i folkhemmets hjärtan. Vi har hälsat på hemma hos Fredrik Lindström och Anna Magnusson och dessutom kollat in Magdalena Forsbergs växthusbygge. Häng med! 

Hur vill du inreda ditt uterum? 

Säsongen är snart här. Har du funderat på hur du ska inreda ditt uterum? Inspiration kommer här i en samling bilder! 

Välja uterum – vilken modell ska du ha?

Planerar du att bygga uterum men är osäker på vilken modell du ska välja? Då kommer en hjälpande hand här.  

Byta dörr? Så lätt testar du på webben!

Här är ett klockrent tips för dig som ska byta ytterdörr: Ladda upp en bild på ditt hus och testa sedan hundratals varianter av dörrar med några enkla klick på webben.

Timrat uterum gav vinterparadis

Det går att komma upp med många kreativa lösningar när det gäller uterum. Lars Andersson bestämde sig för att matcha den timrade stugan i Sälen och fick till ett vinterparadis.

Smarta tips från folk med växthus

Vad är det smartaste man kan göra när man skaffar ett växthus? Det beror förstås på vem du är, men vi har samlat ett antal smarta citat från olika reportage vi gjort. Hitta det som talar till dig!

Därför ska du ta i när du väljer växthus! 

Går du och drömmer om ett eget växthus men vet inte vilket du ska välja? Här får du veta varför du ska välja ett större och mer påkostat!

Därför ska du välja ett litet och enkelt växthus

Går du och drömmer om ett eget växthus men vet inte vilket du ska välja? Här får du veta varför du ska välja ett litet och enkelt.

Populärt uterum får spännande tillval

Uterum finns i snart sagt alla färger och former. Nu lanseras ännu ett stilsäkert alternativ för dig som går i byggplaner: stommar klädda i vit aluminium.

11 frågor och svar om bygglov

Det är många som har frågor om bygglov. Vi tog ett gäng frågor med oss till en som verkligen vet: Alban Dushku på Stadsbyggnadsförvaltningen i Helsingborgs kommun.

8 sköna argument för dig som drömmer om uterum

Drömmer du om uterum och behöver lite hjälp på traven fram till köpbeslutet? Då kommer åtta grymma argument för dig och din partner här! 

Toves smarta val för ett optimalt uterum

Stylisten och skönhetsredaktören Tove Castor hade drömt om ett uterum i flera år. När hon och familjen väl kom till skott gick de grundligt tillväga. Här får du läsa om deras smartaste val.

Vikdörrar tar dig ut i naturen

I flera års tid har det varit en trend att vi suddar ut gränserna mellan ute och inne. Uterummen har förstås en stor roll att spela i den trenden. Men här kommer ett spännande alternativ!

Så blev Magdalena Forsberg med växthus

Magdalena Forsberg bor ståtligt på den gamla släktgården vid Höga Kusten. Vi besökte en av Sveriges mest folkkära idrottsprofiler för att se hur det gick till när hon blev med växthus.

Planer på uterum? Då är det dags för handling!

Hur lång är tiden från idé till färdigt uterum, och vad behöver man tänka på? Här kommer lite tips för dig som planerar att fira midsommar i ditt nya uterum. Det är smart att sätta igång på direkten! 

Vinterns goaste bubbel – ett spabad! 

Nyår och tolvslag. Familjen Petersson och vännerna tar plats i spabadet med ett glas bubbel och tittar på fyrverkerierna. Det är tradition. Men badet används året om och har blivit en njutningsfull samlingspunkt för mamma, pappa och två barn.

Sakerna som höjer värdet på ditt hus

Har du byggt ett dyrt uterum och ska sälja huset? Grattis, då är det en investering du har gjort! Vi har snackat huspriser med en som kan sånt här.

Film! Häng med hem till skidskyttestjärnan

Med världscupseger och VM-brons i bagaget siktar han målmedvetet mot medaljer i såväl OS i Sydkorea 2018 som i VM i Östersund 2019. Häng med och se hur skidskytten Fredrik Lindström har det utanför Ö-vik! 

Växthus till våren? Här är några tips på vägen!

Våren känns långt bort men det är nu du ska skrida till handling om du vill kunna odla i ett alldeles eget och nytt växthus när den kommer. Här kommer lite läsning så länge.

Från start till mål – tiden det tar att bygga uterum

Ett enkelt sommaruterum kan man smälla upp på en vecka. Men tiden för hela projektet är betydligt längre.

Fredrik laddar om med spa och sjöutsikt

Fredrik Lindström är en bärande del i det kommande svenska skidskytteundret. Med världscupseger och VM-brons i bagaget siktar han målmedvetet mot medaljer i såväl OS i Sydkorea 2018 som i VM i Östersund 2019. Att träna hårt är vardagsmat för Fredrik som vet vikten av att koppla av med familj och vänner för att ladda om. Skånska Byggvaror har fått förtroende att leverera den ultimata avkopplingen och ordning och reda.

16 inspirerande bilder på uterum! 

Det är november och långt till utesäsongen. Men det är nära till drömmar. Planerar du att tillbringa stora delar av nästa ljusa halvår i ett nytt uterum? Här hittar du lite inspiration!

Ordning och reda när Anna siktar mot guld

22 åriga landslagsskytten Anna Magnusson lever för skidskyttet. Sedan tre år är hon professionell skidskytt och tränar, andas, sover och lever för att åka snabbare och sätta alla skott på skjutvallen. Men för att resultaten ska komma måste hela livet vara i god balans med fokus på ordning och reda. I allt från träning, tävling, fritid till förvaring av vad som känns som miljoner skor och träningskläder. Här backar Skånska Byggvaror upp skidskyttestjärnan.

Så byggde Berith och Stefan sitt orangeri, del 2

Det hade blivit dagen D - Dagen för leverans. Orangeriet Berith och Stefan ville bygga skulle både utgöra en plats för odling, men även för rekreation och vila. Huset skulle målas svart och det skulle stilmässigt vara en vacker kontrast mot Beriths och Stefans hus i cederträ. Välkommen hem till deras beundransvärda bygge!

Uterummet gjorde stugan ännu lyxigare

Uterummet uppgraderade sommarstugedrömmen till rent livsnjuteri. Carin och Arne sitter till och med i uterummet och ser på tv:n inne i vardagsrummet.

Visa upp ditt hemmaprojekt och vinn!

Nu söker vi nya och kreativa hemmaprojekt! Vi vet att våra produkter används till både snygga, kreativa, praktiska och ibland lite galna projekt runtom i landet.

Vilken grund ska ditt uterum ha?

Vilken grund ska du satsa på när du planerar för ditt nya uterum? Snickaren Tobbe Prütz reder ut begreppen.

Intetsägande 40-talsvilla blev praktfull sekeskiftesdröm

Den snygga ytterdörren heter Pålsjö och är den sista pusselbiten i en exteriör förvandling som heter duga. Välkommen till Anderströms i Ängelholm. Här har en oansenlig liten 40-talskåk blivit en praktfull sekelskiftesvilla.

Drömmen om ett växthus som blev ett orangeri, del 1

Detta är historien om hur Beriths och Stefans orangeri blev till. Högt uppfluget på en vacker stenhäll invid ett prisbelönt bostadshus tronar idag växthuset som kombinerar bedårande utsikt med direkt tillgång till en köksträdgård att avundas. Här kan du följa med på resan mot drömmen.

Dags att vinterställa fritidshuset

Det är hög tid att ta hand om fritidshuset inför vintersäsongen. Här kommer en checklista.

Varde ljus - så kan du jobba med belysning utomhus

I mörka hösten sitter det extra fint med schysst utomhusbelysning. Ida Raymondson vet hur du ska göra.

Snickarens tips när du planerar uterum

Planering är A och O när du ska bli med uterum. Här berättar snickaren Tobbe Prütz vad du ska tänka på för att tjäna både pengar och tid.

Country och verandor – klockren kombo!

Snart har en ny säsong av Jills Veranda premiär på SVT. Vi vill också bjuda på grymt snygga verandor och fantastisk musik!

Filmen från snyggaste växthuset

Hanna och Martin Wendelbo har byggt ett växthus i trä som nästan alla med gröna fingrar tycks drömma om. Kolla den här filmen från vårt hemma hos-besök! 

Grymt uterum till svart funkisdröm på landet

Madde och Loke började rita på sitt drömhus tillsammans redan när de bodde i en tvåa i Skövde. Nu är det egenbyggda huset i skogsbrynet verklighet, med ett rasande läckert uterum som grädde på moset.

BRF i Rydebäck byggde gemensamt uterum

Bostadsrättsföreningar brukar ha lite bord och bänkar och kanske en festlokal som gemensamhetsyta. I Rydebäck tänkte man lite smartare och byggde ett gemensamt uterum.

Hanna och Martin blomstrar i sitt nya växthus i trä

Hanna och Martin tog i från tårna när de skulle bygga sitt nya växthus. De valde ett i trä, en stabil konstruktion med extra allt, som lika gärna kan använda som uterum. Vi kollade hur det blev. 

Så smidigt är det att välja förvaring och garderob

Funderar du på att investera i skjutdörrar till garderobsförvaringen där hemma? Här får du både inspiration och hjälp.

Norska uterum och växthus – låt dig inspireras!

Här kommer fler bilder från hemmaprojekt i Norge som möjligen kan inspirera en och annan svensk med stora planer! 

Så ska ditt olivträd övervintra

Olivträden är populära och ganska dyra. Ta hand om dem på rätt sätt i vinter så slipper du att köpa nya till våren.

Läckert uterum från Norge!

Drömmer du om ett uterum så är det bra att hämta inspiration hos andra. Vi har samlat ihop bilder på ett antal läckra byggen från våra norska grannar. 

Mej och Henrik lät proffsen bygga drömmen

Arga Snickaren och ett land fyllt av ”gör det självare” i all ära. Ibland är det verkligen bra att veta sina begränsningar och låta proffsen göra jobbet. Just så valde familjen Fleur att skapa sitt uterum, med hjälp av proffs. På köpet fick de ett underbart uterum som dessutom gjorde huset vackrare… eller till och med mycket vackrare, enligt familjen!

Så tar du hand om hemmet inför hösten

Sakta men säkert trillar sommaren ner i knät på hösten. Det är nu du behöver fundera på hur din trädgård och ditt hus bäst möter en ny årstid.

Växthuset invigdes med en vinkväll

De senaste tre åren har Pernilla och hennes sambo kombinerat småbarnsliv med renovering av sin klassiska 30-tals villa. De har kommit långt och är vana vid att leva med byggdamm under fötterna. Men när de bestämde sig för sitt allra senaste byggprojekt valde det att flytta ut det i den stora trädgården. Familjen blev med växthus! Här är Pernillas berättelse om hur det gick till.

Sommarstugan som blev med vinterträdgård

Sommarstugan hade två sovrum, ett stort fint kök – och ett pyttelitet vardagsrum. En vinterträdgård på 20 kvadrat löste det problemet, och förde med sig en hel rad andra grymma fördelar för Curt Ståhlenberg i Uppsala.

Ett förråd fyllt av rekvisita

När villan inte längre räckte till för all rekvisita bestämde sig stylisten Camilla Pérez för att bygga ett förråd på tomten. Ibland har man helt enkelt för mycket saker och för lite plats och behöver skapa nytt svängrum i livet. Här är Camillas story.

Lekstuga och växthus en dröm för proffsbloggaren

Hennes hem är hennes borg och nu har borgen fått både växthus och lekstuga. Det tycker proffsbloggaren #attvaranågonsfru känns alldeles strålande.

Se och lär av paret som byggde STORT uterum!

Ett stort uterum med pulpettak under en balkong? Det går om man bara tänker till lite. Emma Olsson och Andreas Jonsson i Åby tänkte till många gånger inför sitt första uterumsbygge. Här får du deras bästa tips i punktform.

Skärpning, slarver! 

Att förvara eller inte förvara. Det är ingen fråga för Förvaringsdrottningen Paulina Draganja. Här lär hon en notorisk slarver att han mår bra av ordning och reda där hemma. Du kanske känner någon som behöver läsa det här?

Så kan du skydda ditt hem från inbrott

Då och då under sommaren kommer det rapporter om inbrottsvågor över landet. Anna-Lena Mann är polisen som också skriver krönikor i GT/Kvällsposten/Expressen. Här förklarar hon vad du kan göra för att minska risken att få besök av tjuvar i hemmet.

Svårslagen utsikt i uterummet med sjötomt

Du har också åkt förbi ett hus på en fantastisk tomt med sjöutsikt och tänkt att: Tänk om man fick bo så där! Det får Sandra och Henrik, och de behövde inte ens betala särskilt mycket för huset vid sjön Glan utanför Norrköping.

Charmig lekstugedröm i Höör

Sveriges coolaste lekstuga kan mycket väl finnas i skånska Höör. Det är i alla fall en lätt avgjord tävling om man låter Gry och Max vara jury.

Balkonguterum med fjällvärlden som fond

Uterum på en balkong – högt upp i det blå och med vidunderlig utsikt över Åresjön och fjällen. Det är vad familjen Nordfeldt Lundgren i Åre skapat med egen handkraft. De bjuder på en utsikt att avundas – eller ännu hellre inspireras av. Följ med på ”hemma-hos-besök” i video och text uppe i det blå med utsikt över fjäll och sjö.

Lantlig idyll bakom kornblå ytterdörr

Signe och Jakob var ett ungt Stockholmspar som så sakteliga började smida långsiktiga planer på att skaffa hus. En dag lekte de på Hemnet och började med det billigaste huset de kunde hitta. Ett par dagar senare hade de impulsköpt ett gammalt renoveringsobjekt i den småländska skogen. Nu har de flyttat in – bakom en kornblå entrédörr.

Verandan som gifte sig med en trädgård

Ett uterum är i sig en investering i livskvalitet, men det blir extra fint om man lägger lite möda på miljön utanför uterummet. Det har trädgårdsarkitekten Maritha S. Broman gjort.

Uterummet i Skanör – filmversionen

Vi styrde söderut för att hälsa på hos familjen Svärd i Skanör. De har byggt ett tjusigt uterum som för tankarna till miljöerna i tv-programmet Så mycket bättre. 

Så mycket bättre med uterum

När det var dags att göra om 70-talsvillans uteplats valde familjen Swärd att gå hela vägen. I direkt anslutning till vardagsrum och kök har ett drömlikt häng skapats som för tankarna till det populära TV-programmet Så mycket bättre.

Vad kostar ett uterum?

Funderar du på ett uterum och vill ha ett hum om vad det kommer att kosta? Då får du lite hjälp på traven här.

Uterum och bygglov – så funkar det!

Ofta behöver du ett bygglov från kommunen när du ska smälla upp ditt nya uterum. Du kan behöva bygglov också för förråd och stugor. Men ibland slipper du.

Vi hälsar på hos uterummets amerikanska kusin

Vi svenskar älskar våra uterum. Men amerikanerna föredrar porches, verandor. Kolla gärna in hur det ser ut på andra sidan det stora vattnet. 

Hon förvandlade förrådet till uterum

Ju mindre utrymme du har, desto mer kreativ behöver du bli. Lotta i Helsingborg tog helt enkelt och gjorde ett uterum av förrådet.

Tillvalen som lyfter ditt uterum

Hurra! Uterummet är valt och bygget kan börja. Eller så har du redan ett uterum men glömde att pricka i tillbehörslistan? Oavsett så kan det vara mödan värt att fundera på hur du ska preppa och utrusta ditt drömrum för att öka njutningen och nyttan ännu mer.

Smart sagt om växthus

Vad är det smartaste man kan göra när man skaffar ett växthus? Det beror förstås på vem du är, men vi har samlat ett antal smarta citat från olika reportage vi gjort. Hitta det som talar till dig!

Skjutdörrar med maximal glasyta

Älskar du också känslan av uteliv – fast att du sitter inne? Nu finns det skjutdörrar för uterum som suddar ut gränsen mellan natur och innemys. 

Så stylade inredaren sitt eget uterum

Susan Törnqvist ville att uterummet skulle fungera som en integrerad del av huset. Då var inredningen viktig. Och jobbar man som inredare blir den förstås än viktigare.

En grön dröm under kanalplast

Glas eller kanalplast till växthuset? Cecilia och Leif Larsson valde kanalplast och förverkligade en dröm i östgötska Jursla.

Gröna fingrar längtar efter hybridrummet

I Kungsbacka har familjen Wendelbo sin drömplats på jorden sedan 10 år. Och på tal om jorden är det just myllan som lockat dem att ta sig an nästa ambitiösa projekt: Ett superdesignat växthus med plats för vardag, fest och prunkande grönska. Men det är inte vilket växthus som helst utan ett HYBRID-uterum. Här första avsnittet i familjen Wendelbos byggprojekt. 

Filmen om ett uterum med extra allt

Familjen Ragnvid gick all in i satsningen på en vinterträdgård med extra allt. Se filmen och hälsa på i deras hem i skånska Strövelstorp! 

 

Stormen knäckte växthuset – och skapade en ny trädgård

Stormen Gorm slog hårt mot nordväst-Skåne förra vintern. När den bedarrat gick Birgitta Darrell i morgonrock och plockade glasskivor från gatan klockan 03 på morgonen. Familjens sprillans nya växthus fanns inte mer. Men stormen blev också starten för en hel räcka nya trädgårdslösningar.

Hifisnubben som blev korvgubbe i ett uterum

Alexander Ras-Vidal drev en Bang & Olufsen-butik i Göteborg när han satt och drack sangria med en kompis på en strand i Spanien. Det skämtsamma samtalet ledde till att de båda köpte en gammal sliten Sibylla-kiosk. Nu har den blivit en modern snabbmatsrestaurang med hjälp av ett uterum från Skånska Byggvaror.

Så får du glaset rent i uterum och växthus!

Skinande rena fönster i uterum och växthus är enklare än du tror. Här får du kristallklara tips från experterna på Eriks Fönsterputs!

Vilket tak ska ditt uterum ha?

Kanalplast, glas, plåt, pannor? Här går vi igenom hur du kan tänka när du ska välja tak till ditt uterum.

Uterumsparadis med stort U – och ull!

Det enda felet vi gjorde var att vi inte byggde uterummet tio år tidigare! Det säger Agneta Ragnvid i den skånska idyllen Strövelstorp. Och idyll är det sannerligen hemma hos Agneta, Micke och deras två tonårspojkar…och fem ulliga får som betar i hagen deras. Häng med hem till familjen som verkligen byggde uterummet med stort U. Välkommen till Ranchen.

Prisvärd utsikt vid Höga Kusten

Vill man renovera ett gammalt timmertorp som ligger naturskönt vid Höga Kusten så duger det inte att slarva med fönstren. Det har inte Benny Pettersson gjort heller.

Att renovera en bastu

Att från grunden bygga om en 50 år gammal bastu och dusch i en källare är sannerligen en resa - med massor av hållplatser. Men när tåget bromsar in på slutstationen (eller rumpan träffar laven för första gången i 85 graders värme) ja då kan jag konstatera att resan var väldigt mycket mer spännande än målet. Fast målet är å andra sidan helt underbart!

P-märkt – så vet du!

Den här vintern gick Sveriges ledande leverantörer av uterum samman och satsade på P-märkning. Väljer du ett P-märkt uterum så vet du att du beställer hem riktigt bra grejer.

Till dig som drömmer om växthus

Drömmer du om ett växthus och egenodlat till sommarens grillkvällar? Då är det dags att börja konkretisera drömmen, trots att det fortfarande är bistra vintern.

Därför ska du handla ditt uterum nu!

Planerar du att fira midsommar i ditt nya uterum? Då är det hög tid att sätta igång. Här får du ett hum om vilket arbete som väntar, och vilken tid som krävs från idé till färdigt uterum.

Hemmabygge som är en succé även tio år senare

Bra dräng reder sig själv, tänkte Peter i Västergötland. Och byggde ett uterum efter eget huvud med egna händer, utan att ens ha en ritning. Nu har familjen njutit av husets bästa rum i mer än tio år.

Tolvslag med bubbel!

Nyår och tolvslag. Familjen Petersson och vännerna tar plats i spabadet med ett glas bubbel och tittar på fyrverkerierna. Det är tradition. Men badet används året om och har blivit en njutningsfull samlingspunkt för mamma, pappa och två barn.

En veranda blir till, del 2

Den gamla altanen är ett minne blott. Nu finns där en veranda som heter duga. Med golvvärme och Sonos-högtalare och ett matsalsbord som tar tolv personer. Det blir en god jul hos Jesper och Eva.

Och därmed basta!

December och sibiriska vindar du hade kunnat jaga älg med. Upp med handen alla som drömmer om en egen bastu där hemma.

En veranda blir till, del 1

Jesper och Eva kände att det var dags att ta farväl av den gamla altanen och istället satsa på ett uterum. De stannade inte förrän de hade bestämt sig för ett värstingbygge med extra allt. Här får du följa deras väg till en modern veranda.

Laminat eller trä - svaren som golvar dig!

Funderar du på om ditt nya golv ska vara ett laminatgolv eller ett trägolv? Vi tog en van golvläggare till hjälp för att guida dig bland för- och nackdelar med de olika alternativen.

Varmaste filmen om coolaste uterummet!

Familjen Lindman i Viken kallar uterummet för den bästa husinvestering de har gjort. En sprakade uterumskamin gör sitt till. Kolla den här filmen och dröm dig till en varmare kall årstid!

 

Ett uterum i höstskrud

Stylisten Camilla Perez hör till dem som omfamnar hösten. Se här hur hon tagit hösten till hjälp för att göra det riktigt mysigt i uterummet.

Varma tips för dig med uterum

Höstkylan jagar några av oss bort från uterummen och in i vardagsrummen. Men allt fler vill kunna stanna längre i uterummet. Det märks hos folk som säljer kaminer. Här får du som går i kamintankar lite hjälp på vägen till värmen.

Kom in i kamin-värmen!

Bygga en kamin i ett uterum och dra skorstenen rakt genom taket i kanalplast. Låter det som en utmaning? Inte alls, för hemma hos Lotta och Micke med söner är det inte bara verklighet utan drömmen förverkligad.

Trång garderob blev stilfull förvaring

Gamla 30-talsvillor är oftast inte jättestora. Då kan man behöva tänka till lite för att optimera utrymmet. Roger och Lisbeth i Orsa byggde ett läckert mellanting av skjutdörrsgarderob och walk in closet.

Innan frosten kommer - saker att bocka av

Sakta men säkert trillar sommaren ner i knät på hösten. Det är nu du behöver fundera på hur din trädgård och ditt hus bäst möter en ny årstid.

Se filmen om ett magiskt uterumsbygge!

Drömmer du också om ett eget uterum till våren? Låt dig inspireras av Jennie och Johan i Norrköping så länge! Vi åkte hem till dem med ett filmteam för att göra ett nedslag i ett alldeles vanligt villaområde - med en alldeles ovanligt fin uteplats.

 

Tre fina rum i en enda stuga

Trånar du också efter lite mer utrymme i hemmet? Du kanske ska göra som bloggaren Hanna Melldén Sandmark. Hon skaffade en stuga till tomten och inredde den som både gästrum, lekstuga och kontor!

Trendstefan om ett festligt växthus

Ett växthus behöver knappast bara handla om blommor och plantor med det mest närproducerade du kan tänka dig. Stefan Nilsson har precis bjudit på kräftsnapsar i sitt. Och har redan juliga planer för det.

Uterum med spansk touch i norrländsk natur!

 Kjell och Angeles Salander i Luleå har byggt ett fristående uterum med spansk touch. Oasen vid skogen har till och med fått ett spanskt namn: Terraza Del Sol.

Spabad eller pool?

En egen pool där hemma är drömmen för många. Men det är en kostsam dröm. Kanske kan ett spabad vara ett alternativ för dig? Det finns en hel del som talar för att det är ett smartare val!

En lekstuga som blev ett hem

Det finns lekstugor och så finns det lekstugor. Kvinnan bakom bloggen och instagramkontot En slags verklighet satsade på både in- och utsida när hon skapade barnens drömvärld.

Hemma hos trädgårdsingenjören

Hur ser hemmadrömmen ut för en som har trädgård som yrke? Malin Strand har det efterlängtade växthuset kvar innan 60-talsvillan i Helsingborg är ett färdigt drömhem.

Fira midsommar med stil

Hör du till de lyckligt lottade som har ett uterum att fira midsommar i? Det gör stylisten Camilla Perez också. Här kan du kolla hur hon gör när det vankas fest med potatis, sill och jordgubbstårta.

Walk in closet - en lyxig nödvändighet!

Många drömmer om en walk in closet. För att det är praktisk lyx. Om man som Anna har 115 klänningar så är det en lyxig nödvändighet.

De lever uterumsdrömmen mellan hav och åker

 Efter många år i Stockholms storstadspuls bestämde sig Göran och Inger Jönsson för att söka lugnet i södern. Valet föll på Skåne och en ny livsoas mellan ett glittrande Öresund och bördiga åkrar. Drömhemmet hittade de i lilla Lerberget med utsikt över havet och norra Själland.

Så gör du det extra svårt för tjuven

Anna-Lena Mann är polisen som också skriver krönikor i GT/Kvällsposten/Expressen. Här förklarar hon vad du kan göra för att minska risken att få besök av tjuvar i hemmet.

Så får du tak och trätrall skinande ren

Sommaren slår till med full kraft och vardagslivet flyttar utomhus. Det är då du upptäcker att du nog behöver göra något åt beläggningar och smuts på trädäck, tak och stenplattor. Så hur går du tillväga?

Så tar du fighten mot dina fiender i trädgården

Den blomstertid nu kommer – men vad behöver du göra för att kratta för den? Här får du lära dig hur du tar matchen mot några av trädgårdens fiender.

Dovt och jordnära - så ser våra hem ut i morgon!

Älskar du färg? Då kanske det blir jobbigt att läsa om de senaste trenderna för ditt hem. Vi har varit på mässa i Milano och skådat in i framtiden. Den är dov och jordnära.

Buxbom? Nej! Hundkex? Ja!

Tittar du avundsamt på grannens perfekta golfgreen till gräsmatta? Sluta med det och njut av din något mer hippiedoftande trädgård. Du är trendigare än grannen!

Splash! Så planerar du poolsommaren

En pool gör ingen sommar. Men den kan ta dig en bra bit på vägen. Genom att planera och möblera området runt poolen har du skapat ett kanonalternativ till All inclusive-resan på Mallorca, hävdar vår skribent, tillika poolägare.  

Camilla Perez sätter sin prägel på favoritrummet

När en stylist tar sig an ett uterum så händer det saker från säsong till säsong. Fårskinn på hösten, julgran på vintern, sticklingar på våren och ett extra bord till sommaren.

På tiden, i tiden. Nu får 70-tals-villan upprättelse

Av miljonprogrammets en miljon hem var 300 000 villor som byggdes runt 70-talet. Verkligt bra villor för de många människorna. Snart 50 år efter en husbyggarepok i Sverige är det dags att ge lite extra upprättelse för 70-talsvillan. Exempelvis genom att låta arktitekten Anders Lundin skapa ett påhäng som adderar extra livsvärde och stil åt hustypen.

Så planerar du ditt växthus

Ett växthus ska du ha länge och använda mycket. Det är viktigt att du väljer ett som passar dina behov och önskemål. Här är några tips på hur du kan tänka för att komma närmare ditt drömväxthus.

Skapa ljuv musik i uterummet!

 Du vill inte ha skrymmande golvhögtalare och kablar att snubbla över i ditt uterum. Men säkert vill du kunna lyssna på lite skön musik när du sitter där. Det finns mängder av lösningar – och de behöver inte kosta skjortan.

Altanytterdörren som gör det svårare för tjuven

2015 anmäldes fler än 22 000 bostadsinbrott i landet, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet, Brå. Det vanligaste är att tjuven tar sig in genom en altandörr eller ett sovrumsfönster. Så varför nöjer sig så många villaägare med altandörrar som inte håller säkerhetsmåttet?

Testade fönster – vad innebär det?

Tillverkarna slänger sig med olika typer av kvalitetsmärkningar på sina fönster. Men vilka ska du leta efter och vad betyder de?

Anticimex expert om vikten av bra fönster

Henrik Olsson är kompetensansvarig för energi och el på Anticimex. Han vet varför du borde byta fönster.

Gilla varandra på en veranda!

En veranda kan se ut på många olika sätt. Vi kallar våra för den nya tidens verandor. De är arkitektritade och andas klass och hantverk. De kastar särskilt kärlekslystna blickar mot svenska villor av lite äldre modell.

Traditionellt, rödmålat och pittoreskt i Gnesta

Den gamla byggnaden på morfars gård totalrenoverades. Pricken över i:et blev ett uterum som gifte sig med den pittoreska timmerkåken.

Njutning året runt i ett spabad!

Nyår och tolvslag. Familjen Petersson och vännerna tar plats i spabadet med ett glas bubbel och tittar på fyrverkerierna. Det är tradition. Men badet används året om och har blivit en njutningsfull samlingspunkt för mamma, pappa och två barn.