Går du och drömmer om ett eget växthus men vet inte vilket du ska välja? Här får du veta varför du ska välja ett större och mer påkostat!

Växthus finns i alla varianter. De kostar från några tusen och upp till närmare 100 000 kronor. De senaste månaderna har ett nylanserat växthus i trä (nedan) tjusat både odlare och designmänniskor. Det här rejäla växthuset är så massivt genomarbetat att det lika gärna kan användas som ett fristående uterum. Här kan du göra hembesök hos ett par som byggt ett växthus i trä. 

Knoppa_Pulpet_miljo_1.jpg

Men om vi ska sansa oss lite och börja snacka om de stora och välbyggda modeller som landar på runt 30 000 kronor?

Det finns en modell som heter Spira Mur (nedan). Det är ett rejält växthus i klassisk engelsk stil som byggs på mur. Här är takfotshöjden hela 181 centimeter och takåshöjden mäktiga 252 centimeter. Här kan du utan vidare odla olivträd som kan växa sig rejält stora.

Växthus_Spira_Mur_15_kvm_Vit_Malin_Jonsson_Miljö_05.jpg 

Spira finns som vanligt växthus i storlekar från 6,7 kvadrat till 15,0 – men också som ett orangerie på över 20 kvadrat! Då snackar vi verkligen växthuslyx som låter dig ta ut svängarna på precis de sätt du önskar. 

Ett litet rejälare växthus ger dig några givna fördelar:

  • Stabil konstruktion och påkostad kvalitet ner på detaljnivå. Det förhöjer upplevelsen av ditt odlande.
  • En oas i din trädgård som verkligen lyfter omgivningen.
  • Fler möjligheter. Ställ in bord och stolar och få världens skönaste fikaplats. 

Ett annat alternativ är en modell som heter Oas (nedan). Det här är exklusivt och robust med en design som gör att växthuset verkligen smälter ihop med din trädgård. Säkerhetsglas och öppningsbara fönster och 15 års garanti mot tillverkningsfel är annat som tilltalar den mest kräsne odlaren.

Växthus_Oas_Helios_Master_Victorian_Svart_14,2_säkerhetsglas.jpg 

Många som skaffar ett litet och enkelt växthus upptäcker att det var fantastiskt roligt att odla – och känner att de skulle ha satsat på ett större och rejälare när de ändå var igång. Större och mer påkostat gör saker med både funktion och utseende. Tänkt när hösten kommer och du leker med ljus och facklor i ditt växthus. Trädgårdsmagi!

Vill du hellre läsa om varför du ska välja ett mindre och enklare växthus? Klicka här! 

Hämta vår trädgårdskatalog

 

Diskutera